HOTEL MARINA PO NAROČILU OBČINE IZOLA POPRAVIL RAČUN: Pivčeva ima kot mama slabo vest, kaj pa kot ministrica?

Slovenija

Potem ko je ministrica za kmetijstvo Aleksandra Pivec poslancem DeSUS sporočila, da jim bo svoja domnevno sporna ravnanja pojasnila naslednji ponedeljek, je na nekatere očitke odgovorila prek Facebooka, in kot je zapisala, med dopustom. Zagotovila je, da nikoli ni in ne bo izkoriščala položaja ministrice za koristi sebe ali svojih bližnjih. DeSUS od Pivčeve enotno zahteva konkretna pojasnila o ravnanjih, povezanih z obiskom podjetja Vinakras in občine Izola, kar preverja tudi KPK. RTV Slovenija pa je medtem razkrila dva računa, ki ju je Hotel Marina, v katerem je Pivčeva konec maja lani in letos junija preživela konec tedna, izstavil izolski občini. Kot so povedali v hotelu, so račun popravili na zahtevo občine.

Zadnji dan lanskega maja naj bi v Hotelu Marina prenočili poleg Pivčeve še njena sinova in prijateljica enega od sinov. Občina Izola je hotelu plačala račun za štiri osebe v višini 270 evrov. Na računu ni bilo imen, vknjižen je pod geslom 'Delegacija na prazniku vina, oljk in rib', poroča RTV Slovenija. Pretekli teden naj bi v Izoli popravili še en račun za ministričino prenočevanje junija letos, na katerem naj bi bila tudi imena njenih sinov. Kot so povedali v Hotelu Marina, so račun popravili izrecno na zahtevo izolske občine.

V hotel naj bi poklical vodja občinske službe za nabavo in javna naročila, ker račun ni bil izdan skladno z naročilnico. Na naročilnici naj ne bi bila napisana imena, zato so račun popravili, znesek pa je ostal isti.

A zadeva gre še dlje. Na izolski občini pravijo, da so prenočitev plačali varnostnikoma. Popravke bodo morali v Hotelu Marina sicer pojasniti Komisiji za preprečevanje korupcije (KPK), na Generalni policijski upravi (GPU) pa so včeraj za RTV Slovenija povedali, da je strošek za dvodnevno nočitev varnostnikov znašal 250 evrov. Preko portala booking.com ga je s službeno kartico plačal eden od varnostnikov. Kot še navaja RTV Slovenija, so 'na občini očitno z lažjo hoteli upravičiti plačilo nočitve za ministričina sinova'.

Pivec: kot mama imam slabo vest, ker sem družino zaradi politike postavila na drugo mesto

"Najprej moram priznati, da sem se preostro odzvala na prva medijska vprašanja, povezana z Vinakrasom. Ampak, ko so v politične napade name vpletli tudi otroka in moža, sem enostavno izgubila živce," je Pivčeva včeraj sporočila na Facebooku.

Dodala je, da je zanjo družina sveta, in da trpi, ker jo je zaradi politike postavila na drugo mesto, zaradi česar ima kot mama slabo vest. "In prav zato izkoristim čisto vsako priložnost, da s seboj na obiske ob vikendih vzamem sinova in tako ukradem vsaj nekaj ur, da se med ostalimi obveznostmi družim z njima," je zapisala.

Ponovila je, da je nočitev na Krasu plačala sama, in da zasebnih računov ne namerava kazati medijem, ampak le pristojnim institucijam. Glede obiska podjetja Vinakras je še dodala, da dejstvo, da so jim "na vsakem koraku tistega izleta ponudili pršut in kozarec vina" šteje kot del slovenske tradicije gostoljubnosti in ne kot politični problem.

Kot je zapisala, na terenu pogosto ni le zato, ker se tako iz prve roke pouči o problemih, ampak tudi, ker so povsod veseli in celo ponosni, da jih obišče ministrica. "Zato tudi z veseljem poziram na njihovih fotografijah in Facebook video posnetkih. Ker razumem to tudi kot izraz spoštovanja do mojih gostiteljev in ne samo kot promocijo," je dodala.

Pivec: z izolske občine so me povabili na podaljšan vikend

Po njenem mnenju je glede obiska Izole na povabilo občine v medijih veliko manipulacij. Potrdila je, da je tisti vikend mešala službene in zasebne zadeve. "Med različnimi službenimi sestanki nam je z otrokoma uspelo ukrasti nekaj uric samo za nas," je to pojasnila.

UPORABA EASYPARK APLIKACIJE SE OBRESTUJE: Plačaš le toliko, kolikor parkiraš (VIDEO)

EasyPark aplikacija, ki omogoča enostavno plačevanje parkirnine, je sedaj na voljo v vseh štirih obalnih občinah. Parkirnino lahko plačate z mobilno aplikacijo ali SMS-om Uporaba EasyParkove storitve je ali SMS-om. varna in enostavna ter lahko poteka na dva načina, z mobilno aplikacijo Velika prednost uporabe aplikacije je t. i. minutno parkiranje.

Pojasnila je še, da so jo z občine povabili za podaljšan vikend, ker je bilo poleg dogodka, povezanega z ribiškim muzejem, v načrtu tudi, da bo častna gostja kulturnega festivala, ki ga je potem NIJZ zadnji trenutek prepovedal. Zaradi tega naj bi po njenih besedah župan predlagal spremembo programa in bolj poglobljeno seznanitev s problematiko ribiške infrastrukture in težavami vinarjev, kar je sprejela.

Najprej je bilo res v načrtu, da bosta z njo spala tudi otroka in sta se zato tudi prijavila v hotelu, a so si potem premislili in sta prespala drugod, je zapisala. "Glavni razlog za to je bilo prav izogibanje morebitnim očitkom, da je sobo zanju plačala občina, čeprav so mi rekli, da je to legitimna odločitev gostiteljev. A kot rečeno, živimo v času politične histerije," je dodala.

Vsak človek ima pravico do tedna dopusta, a ker nekateri mediji terjajo takojšnje odgovore, jih moram podati, je še zapisala. "Slovenski javnosti zagotavljam, da nikoli nisem in ne bom izkoriščala položaja ministrice za koristi mene ali mojih bližnjih," je zatrdila. Poudarila je, da nikoli od nikogar ne bo sprejela od ničesar, "zaradi česar bi samo slabo spala, kaj šele izkoriščala svoj položaj".

Poslanci DeSUS so, kot smo že poročali, včeraj razpravljali o nadaljnjih korakih po medijskih razkritjih nekaterih domnevno spornih ravnanj predsednice stranke in kmetijske ministrice. Pričakujejo, da bo to storila že ta petek. Od predsednika sveta stranke Tomaža Gantarja pa zahtevajo, da najpozneje do 25. avgusta skliče sejo sveta stranke.

Gantar: na dnevnem redu bo glasovanje o zaupnici Pivčevi

Gantar se s tem strinja. V izjavi za Televizijo Slovenija je napovedal, da bo na dnevnem redu seje stranke tudi glasovanje o zaupnici predsednici, kar zahteva več lokalnih odborov stranke. "Mislim, da to naši člani pričakujejo in je pošteno. Moramo se zavedati, s kakšnim bremenom bo šla naprej, v kolikor bo nadaljevala vodenje, oziroma kaj pomeni za stranko, če ne pride do spremembe," je povedal Gantar.

Dodal je, da s Pivčevo o tej temi še nista govorila. "V kolikor vse, kar je bilo povedano in prikazano, drži, je to po mojem mnenju nedopustno ravnanje in za predsednico kar veliko breme, če še želi voditi stranko," je povedal Gantar. Priznal je, da v stranki že nekaj časa vlada določeno nezadovoljstvo, to pa je zdaj "še dodatna kaplja čez rob".

V koalicijskih vrstah so z ocenami ravnanj Pivčeve za zdaj previdni. Sta pa Pivčeva in zunanji minister Logar na družbenih omrežjih objavila skupno fotografijo ob kozarcu vina, zraven pa dodala še zabrisan račun za pijačo.

Ostrejši so bili že minuli teden v opoziciji, po mnenju LMŠ in Levice bi ministrica morala odstopiti. Ravnanje ministrice je kot nedostojno za POP TV ocenil tudi podpredsednik Sindikata kmetov Slovenije Roman Žveglič.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Motoviltz |  04 .08. 2020 ob  12: 48
@Istriano.
Ja no , to o Hollywoodu in zgodovini bi pa nam lahko prikrajšal.
Poveličevanje enega navadnega diktarorja, absolutista, ki je plemenitil državo z nenehnimi vojnami ni ravno primerno.
To sta storila tudi Adolf in Benito.
Da ne govorimo o Versailess-u in koliko ljudi je umrlo v času izgradnje, itd, itd...
Sicer pa sem ga prvenstveno omenil zaradi znane fraze "l'état, c'est moi".

V temu je štos, naši novodobni "vladarčki" bi tudi rad bili neki mali monarhi.

Istriano |  04 .08. 2020 ob  12: 14
Motoviltz, moraš malo bolje preštudirati zgodovino, ne samo požret to, kar ti Hollywood servira. Ludvik XIV Sončni kralj je bil en največjih vladarjev. V Franciji je utrdil meje, ubranil državo in kraljestvo še povečal, reformiral je fiskalni sistem, reformiral je uradništvo, da so lahko te službe opravljali tudi meščani, v njegovem času je začela industrijska proizvodnja in tako dalje. Pod njim je Francija doživela velik napredek in razcvet. Mogoče si ga zamenjal z Ludvikom XVI, ki ni bil sposoben voditi Francije in je šel pod giljotino?
Tom |  04 .08. 2020 ob  11: 41
Med mladimi se že sliši sem ter tja omenit, da ko bodo veliki, bodo predsedniki stranke Desus! :)
choco |  04 .08. 2020 ob  10: 51
Hotel mora vse goste prijaviti v sistem.
Ni tezko preveriti ali so prijavili tudi sinova Pivceve.
Kar naknadno pisejo na racun nima veze. Prijave ne morejo izbrisati.
Ivan |  04 .08. 2020 ob  10: 32
"V hotel naj bi poklical vodja občinske službe za nabavo in javna naročila, ker račun ni bil izdan skladno z naročilnico. Na naročilnici naj ne bi bila napisana imena, zato so račun popravili, znesek pa je ostal isti."

Kaj prvi račun, ta delegacija oljk in to, lanski (letošnji?) maj, so tudi popravili? V vsakem primeru je narobe, če imen ni - sploh (prijava gosta, etc), če so popravljali račun - itak. In bog si vedi kaj vse so še, že in še bodo popravili.

Davčna - nič? Kriminalisti - nič?
hribi |  04 .08. 2020 ob  10: 29
Ministrica je malce bolj nizke postave. Sedaj vem zakaj. Še enkrat se je izkazalo, da Ima laž kratke noge.
Motoviltz |  04 .08. 2020 ob  10: 27
Tile pajaci se ne zavedajo, da sta javna funkcija in privatno življenje dve popolnoma različne zadeve.
Na poslovna potovanja se kot prvo ne vozi družine.
Če pa že grejo zraven, bi lahko v Marini izstavili dva računa, enega zanjo in drugega za otroka, katerega bi plačala iz svojega žepa.
Sedaj pa nori in se zapleta v vedno bolj butaste izgovore.
Tukaj se vidi, kakšne butce si je DESUS izbral za vodenje stranke.
Mogoče misli, da smo v času Ludvika 14., ko je bilo vse njihovo privatno življenje, za katerega je narod delal.

Ivan |  04 .08. 2020 ob  10: 27
Kaj ni naročilnici bil napisan izdajatelj KABINET ŽUPANA? Floskula o sobah za varnostnike: 1. dvomim, da se varnostnikom odobravajo sobe s pogledom na morje; 2. Policija pravi da stroške varnostnikov krije ministrstvo.

Župan naj samo sešteje dva plus dva in mu hitro jasno kdo mu streže po funkciji - in zakaj.

Kaj vse bo naplavila jesen. Saj ne vem, groza ali komaj čakam?