HOJSA ČAKA NOVA INTERPELACIJA: Kaj vse mu očita opozicija?

Slovenija

Opozicijske stranke LMŠ, SD, Levica in SAB bodo danes vložile interpelacijo notranjega ministra Aleša Hojsa. Osnutek, v katerem mu med drugim očitajo odgovornost za soustvarjanje izrednih razmer v državi in policijsko nasilje, so pripravili v Levici.

Kot je prejšnji teden ob napovedi vložitve interpelacije v izjavi za medije dejal poslanec Levice Matej T. Vatovec, Hojsu očitajo odgovornost za ustvarjanje izrednih razmer v državi. "S svojim delovanjem tako vlada kot ministrstvo za notranje zadeve aktivno spodbujata nemire v državi in ustvarjata klimo, ki postaja vse bolj nevzdržna," je navedel.

Ob tem Hojsu očitajo še politizacijo in militarizacijo policije ter vprašljivo povečanje represije nad protestniki, je dejal poslanec. Osnutek interpelacije Hojsa bremeni tudi odgovornosti za protiustavno omejevanje človekovih pravic z nepravilnim izvajanjem 9. člena zakona o nalogah in pooblastilih policije. Opozarjajo tudi, da velika verjetnost hujših kršitev javnega reda ne more biti zadosten razlog za tako široko omejevanje človekovih pravic na delu ozemlja Slovenije.

Po objavi posnetka, na katerem naj bi okoljski minister Andrej Vizjak svetoval podjetniku Bojanu Petanu, kako se izogniti plačilu davka, je Vatovec v torek napovedal, da bodo interpelacijo Hojsa dopolnili. Hojs je na Twitterju namreč zapisal, da mu je bil več let star prisluh ministra Vizjaka predstavljen že pred časom, z opozorilom, da bo ob pravem času predvajan in uporabljen za rušenje njega in vlade. V Levici menijo, da bi moral Hojs naznaniti kaznivo dejanje.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija