HOFER POJASNIL SVOJO POTEZO, KI JE SPROŽILA OGORČENOST: "Prejemali smo številne pritožbe nad vedenjem prodajalcev"

Slovenija

Nekatere stranke trgovine Hofer je te dni neprijetno presenetilo sporočilo, ki se je pojavilo na vratih poslovalnic in naznanja, da je od vključno 11. decembra tam prepovedano ponujanje časopisa Kralji ulice. Prepoved velja za vso Slovenijo, nekateri kupci pa so zato že napovedali bojkot Hoferjevih trgovin.

"Od vključno 11. 12. 2019 Hofer prepoveduje ponujanje Kraljev ulice pred svojimi poslovalnicami na področju celotne Slovenije," se glasi razglas, ki je razburil javnost. Zanimivo je, da se prepoved začne 'šele' 11. decembra, ravno v času, ko se povečajo praznični decembrski nakupi.

Nekateri kupci so zaradi te prepovedi že napovedali bojkot Hoferjevih trgovin. Mnogi namreč menijo, da je še posebej v prazničnem času neprimerno "udariti" po najbolj socialno ogroženih skupinah družbe. Še posebej, ker se družba oglašuje s slogano "Več kot fer" in družinam prijazno podjetje.

Med komentarji, ki so preplavili družbena omrežja, so sicer tudi taki, ki priznavajo, da jim praksa brezdomcev, ki pred vrati v trgovino ponujajo svoj časopis ni všeč, spet drugi pa ugibajo, ali ne gre pri vsem tem za pritožbe Hoferjevih strank nad tovrstnim početjem.

Z vprašanji, zakaj so se za ta korak odločili in zakaj ravno 11. decembra, smo se obrnili na Hofer. Pri podjetju so z Društvom Kralji ulice v preteklosti že iskali različne načine, kako bi lahko prodajo revije pred njihovimi trgovinami izvajali na primeren in varen način, so nam odgovorili. "S strani kupcev in tudi zaposlenih smo namreč več let, v zadnjem času pa še pogosteje, prejemali številne pritožbe nad vedenjem prodajalcev, ki so onemogočali dostop v trgovino, do nakupovalnih vozičkov, večkrat so kupce nadlegovali, pred trgovinami pa je bilo vidno tudi uživanje opojnih substanc," so pojasnili iz Hoferja.

Slednje so potrdili in zapisali tudi pri Društvu Kralji ulice: "Pri Društvu Kralji ulice lahko potrdimo, da smo s Hoferjem dobro sodelovali vrsto let, o dobrih odnosih s Hoferjevimi prodajalci so govorili tudi naši člani in članice, ki ponujajo časopis. V tem času smo individualno reševali primere, ko so člani in članice kršili pravila ponujanja časopisa ali dogovore, ki so jih sklenili s posameznimi prodajalnami (npr. mesta ponujanja časopisa, pri čemer naj ne ovirajo vhoda ipd.). Zaradi dosedanjega dobrega sodelovanja pri Hoferju so nas do sedaj večkrat podprli tudi z donacijami, smo s Hoferjem v procesu dogovarjanja, na kakšen način bi vzpostavili sodelovanje in dogovarjanje glede načina ponujanja časopisa, ki bo v skladu z našimi pravili ponujanja, prav tako pa z njihovim načinom poslovanja."

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
vseved |  06 .12. 2019 ob  19: 54
@ kokodek, zakaj sramota? Kralju ulice lahko daš € pred mecatorjem na dolinski.
kokodek |  06 .12. 2019 ob  17: 30
sramota, vendar nič čudnega za pokvarjene kapitalistične izkoriščevalce...…..vprašanje je tudi, koliko so fer do svojih zaposlenih......
tupamaros |  06 .12. 2019 ob  11: 57
17
Ne morete odločat v imenu drugih, lahko pa odločate - s svojo denarnico! Pač ne nakupujte več v Hoferju. Nihče vas ne bo pogrešal, kot do sedaj.
vseved |  06 .12. 2019 ob  09: 57
Kaj pa če je Hofer sprejel to odločitev na pobudo sojih rednih kupcev?