HITRO IN ENOSTAVNO NAD VIRUSE IN MIKROBE: Pri sebi imejte stekleničko tega olja

Trendi

Jesenski čas prinaša več vlažnega vremena, s tem pa se ustvarjajo boljši pogoji za razmnoževanje virusov. Pomoč, ki vam bo prišla prav v boju proti virusom, vas čaka med eteričnimi olji.

Da se boste lažje ubranili pred virusi in mikrobi, si nabavite stekleničko eteričnega olja evkalipta. Pri tem bodite pozorni, da gre za pravo, organsko olje, najboljše iz ekološke pridelave, in ne za sintetični ponaredek, saj vam v tem primeru ne bo pomagalo.

Eterično olje evkalipta vam bo prišlo prav pri lajšanju dihalnih težav, razkuževanju in preprečevanju širjenja nalezljivih bolezni. Včasih so z njim razkuževali površine in medicinske pripomočke.

Pomembno je, da nabavite olje vrste Eucalyptus radiata, ki je med vsemi eteričnimi olji evkalipta najmanj dražilno za kožo in primerno tudi za nosečnice. Eucalyptus globulus in citriodora sta močnejša. Globulus je primeren za razkuževanje površin, stranišča in podobno. Zmešajte ga s kisom in vodo. Citriodora pa je primeren za osvežitev zraka v nočnem času.

Evkalipt spodbuja izločanje sluzi iz dihalnih poti, pomaga pri povišani telesni temperaturi in lokalno lajša bolečine. Če ga boste dali v izparilnik, uporabite do 10 kapljic. Kapljico lahko kanete tudi na zaščitno masko.

10 kapljic uporabite tudi, če si boste z njim pripravili kopel. A ga morate prej nakapati v malce kisa, saj eterična olja v vodi niso topna.

Ker motijo delovanje homeopatskih zdravil, eterična olja evkalipta držite stran od njih.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
td |  24 .10. 2020 ob  22: 37
Brez skrbi, ni problema, če držite evkaliptovo olje zraven čira-čara homeopatskih pripravkov.