HITREJE DO MORJA Z ELEKTRIČNIM AVTOM: Ultrahitra polnilnica na Kozini

Slovenija

Petrol je na prodajnem mestu Kozina postavil svojo prvo prvo ultrahitro polnilnico za električne avtomobile, ki omogoča polnjenje z močjo do 350 kilovatov. V prvi polovici leta bo postavil še tri ultrahitre električne polnilnice, od tega dve v Sloveniji in eno na Hrvaškem, so sporočili iz družbe.

Polnilnica na Kozini

"Naša prva ultrahitra polnilnica predstavlja pomemben korak razvoja trajnostne mobilnosti v Petrolu, državi in regiji. S postavitvijo ultrahitrih polnilnic svojim uporabnikom omogočamo, da električne avtomobile napolnijo v najkrajšem možnem času. S tem bistveno izboljšujemo uporabniško izkušnjo in se dodatno umeščamo kot najbolj celovit ponudnik trajnostne mobilnosti v regiji," je dejal vodja razvojne trajnostne mobilnosti v Petrolu Tadej Smogavec.

V Kozini bodo svoje baterije istočasno lahko polnila štiri električna vozila, in sicer dve na hitri polnilnici in dve na ultrahitri polnilnici.

Prvi Petrolovi ultrahitri električni polnilnici na prodajnem mestu v Kozini bodo v letošnjem letu sledile še tri, in sicer na prodajnih mestih Maribor Vzhod in Tepanje Zahod v Sloveniji ter v kraju Dugopolje pri Splitu, kjer bo ultrahitra polnilnica postavljena pred nakupovalnim središčem.

"Električna polnilna infrastruktura predstavlja enega od dveh glavnih segmentov Petrolovega trajnostnega in inovativnega poslovanja. S širjenjem omrežja polnilnic v Petrolu sledimo zastavljeni strategiji in viziji, kjer želimo postati integriran partner v energetski tranziciji z odlično uporabniško izkušnjo," je izpostavil član uprave Petrola Jože Bajuk.

Cilj družbe Petrol je do leta 2025 postaviti več kot 1300 novih električnih polnilnic. V letošnjem letu so že postavili 10 novih električnih polnilnic, med katerimi so tri hitre in ena ultrahitra. Petrol ima trenutno v Sloveniji 150 svojih polnilnic, dodatno pa upravlja še 25 polnilnic.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija