HITREJE DO IZOLSKE VPADNICE: Dela na krožišču končana

Izola

V sredo so delavci zaključili z deli na krožišču pri izolski komunali, prek katerega se bo najhitreje dostopalo do izolske vpadnice in s tem do hitre ceste proti Kopru. Krožišča sicer še ne bodo takoj odprli, saj morajo na občini počakati na uporabno dovoljenje. Vlogo zanj bodo predvidoma vložili v prihodnjem tednu.

Vozila, ki se usmerjajo na hitro cesti proti Kopru in skozi predor Markovec ali obratno s hitre ceste zavijejo za Izolo, morajo sedaj bodisi voziti po Industrijski cesti, kjer ob koncu delovnika nastajajo kolone vozil iz smeri Kopra, bodisi izbrati izvoz za izolsko bolnico.

Krožišče z direktno navezavo na vpadnico bi morali zgraditi že avgusta lani, vendar je gradnjo ustavil gradbeni inšpektor, saj je občina za gradbeno dovoljenje zaprosila naknadno. Gradbeno dovoljenje je postalo pravnomočno konec decembra, ko so zopet stekla dela. V sredo pa so z gradbenimi deli na krožišču tudi zaključili, je potrdila Luca Stančič Kodarin iz županovega kabineta. Treba bo sicer urediti še talne označbe, kar zaradi slabega vremena ni bilo mogoče.

Z odprtjem krožišča bodo na občini morali počakati še na uporabno dovoljenje

Projektanti so že v začetku tega tedna začeli z geodetskimi posnetki, Stančič Kodarinova pa predvideva, da bodo do konca prihodnjega tedna na upravno enoto tudi vložili vlogo za pridobitev dovoljenja.

Dokončna ureditev dostopa do hitre ceste pa odpira tudi nove možnosti glede obalne ceste med Izolo in Koprom. "Želja občine je, da bi se del od avtokampa proti obalni cesti za promet zaprl," je potrdila Kodarinova. Več o konkretnih načrtih bo sicer znano po dokončnem odprtju vpadnice.

Deli novico: