HIŠNI PREISKAVI NA TOLMINSKEM IN IDRIJSKEM: Analiza bo pokazala, ali si moška zaslužita kazensko ovadbo (FOTO)

Kronika

Policisti Policijske uprave Nova Gorica so bili v sredo zaposleni s hišnimi preiskavami. Na območju Idrije so pregledali domovanje 34-letnika, na Tolminskem pa so 'obiskali' 32-letnega moškega. Oba so sumili proizvodnje in preprodaje prepovedanih drog. Niso se motili – med preiskavama so med drugim našli in zasegli več različnih snovi.

Policisti Policijske postaje (PP) Idrija so pri 34-letniku našli večje število tablet oz. zdravil, ki vsebujejo učinkovino, ki je razvrščena kot prepovedana droga, ter večje število zavitkov z belo in rjavo prašnato snovjo, za katero sumijo, da gre za prepovedano drogo. Prav tako so pri njem našli tri zavitke z zelenimi rastlinskimi delci, ki bi lahko bila konoplja. Vse omenjene snovi in mobilni telefon so tudi zasegli.

Zasežene snovi so poslali v analizo. Če bo ta potrdila, da gre za prepovedano drogo, bodo zoper 34-letnega osumljenca podali kazensko ovadbo na Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici zaradi suma storitve kaznivega dejanja neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami, nedovoljenimi snovmi v športu in predhodnimi sestavinami za izdelavo prepovedanih drog ter suma kaznivega dejanja omogočanja uživanja prepovedanih drog ali nedovoljenih snovi v športu, so sporočili s Policijske uprave (PU) Nova Gorica.

Iz istega razloga so hišno preiskavo v sredo opravili tudi policisti PP Tolmin v sodelovanju s kriminalisti Sektorja kriminalistične policije PU Nova Gorica. Na območju Tolminskega so preiskali dom 32-letnega moškega ter tudi pri njem našli in zasegli različne snovi (bela prašnata snov in bela pasta) ter manjše zelene rastline, za katere obstaja sum, da gre za prepovedano drogo. Zasežene snovi in rastline so bile poslane v nadaljnjo analizo. Prav tako so mu pri hišni preiskavi zasegli druge predmete, ki jih je osumljenec uporabljal pri izvrševanju kaznivih dejanj.

Tolminski policisti bodo na podlagi rezultatov analize in drugih ugotovljenih dejstev zoper 32-letnega osumljenca podali kazensko ovadbo na Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici zaradi utemeljenega suma storitve kaznivega dejanja neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami, nedovoljenimi snovmi v športu in predhodnimi sestavinami za izdelavo prepovedanih drog, so še sporočili z novogoriške PU.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija