HIŠNI LJUBLJENČKI V ZRAKU: Zasebna letala za pse omogočajo svobodo gibanja in udobje (FOTO, VIDEO)

Trendi

Lastniki psov se pogosto znajdejo v težavah, ko želijo potovati na daljše razdalje in se ne želijo odreči udobju letala, hkrati pa nočejo svojih kosmatincev stiskati v kletkah v prtljažnem prostoru. Britansko zasebno letalsko podjetje G6 Aviation je prepoznalo to novo tržno nišo in uvedlo zasebne čarterske lete, na katerih so psi enakovredni potniki svojim lastnikom, poroča Miami Herald.

Idejo o prijaznih poletih za pse in druge hišne ljubljenčke sta ustanovitelja podjetja G6 Aviation, Kirsty in Adam Golder, dobila že lani, ko so se lastniki psov obrnili na njiju s prošnjo, ali bi lahko svoje pse udobno prepeljali iz New Jerseyja v London. Iz te ideje se je razvilo hčerinsko podjetje K9 Jets, ki je prvič poletelo to pomlad. Ponuja butično letalsko izkušnjo tako za ljudi kot za živali.

View this post on Instagram

A post shared by K9 JETS (@k9jets_)

View this post on Instagram

A post shared by K9 JETS (@k9jets_)

Sedež na teh letalih sicer ni poceni, saj cena znaša med 8.300 in 10.000 evri, odvisno od letalske linije. Vendar pa boste lahko potovali s svojim pasjim prijateljem na sosednjem sedežu, ali pa celo z dvema kužkoma, odvisno od njune velikosti. Cena vključuje prevoz enega večjega ali srednje velikega psa, težjega od 23 kilogramov, ali dveh manjših psov.

Letala podjetja K9 Jets trenutno letijo med New Jerseyjem in Los Angelesom, Lizbono, Londonom, Parizom ter med Londonom in Dubajem ter Nico. Med poletom se potniki razvajajo z izbranimi prigrizki in prejmejo personalizirana darila.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Martin Kacur |  11 .06. 2023 ob  13: 47
Kaj pa nutrije?