HIŠNI LABORATORIJ ZA MAMILA, PONAREJENI ZDRAVNIŠKI RECEPTI IN OROŽJE: 9 "padlih" v veliki akciji novogoriških kriminalistov

Kronika

Novogoriški kriminalisti so 1. junija opravili več hišnih preiskav in kazensko ovadili devet ljudi, od katerih so štirje končali za rešetkami v priporu. Tri osumljence je prijela slovenska policija, enega slovenskega državljana pa so prijeli v italijanski Gorici, kjer bo tudi procesiran v kazenskem postopku. Vsi naj bi se ukvarjali s preprodajo mamil.

Fotografija je simbolična.

Večino hišnih preiskav so izvedli na Severnem Primorskem, eno pa na območju Ljubljane. Štirim osebam so odvzeli prostost.

Po navedbah prvega moža novogoriške kriminalistične policije Marina Pangosa, so prve informacije o organizirani kriminalni združbi, ki naj bi se ukvarjala s preprodajo mamil, dobili od italijanskih kolegov. Preiskava se je razširila in pričeli so z izvajanjem prikritih preiskovalnih ukrepov.

1. junija so s pomočjo več kot 100 kriminalistov in policistov iz celotne Slovenije izvedli veliko akcijo, med katero so opravili sedem hišnih preiskav na območju Severne Primorske, eno na območju Ljubljane, opravili so tri osebne preiskave in preiskavo petih osebnih vozil.

Kazensko so ovadili devet oseb, vsi so slovenski državljani, stari od 33 do 64 let. Preiskovalni sodnik je po zaslišanjih odredil pripor za 64-letnika, 43-letnika in 36-letnika, četrti Slovenec je bil prijet v italijanski Gorici. Nekateri med njimi so stari znanci policistov.

Policisti so zasegli dobre 4 kg suhe konoplje, 200 g amfetaminov, nekaj kokaina in heroina, gotovino, pripomočke za prodajo mamil, strelivo, ponarejene zdravniške recepte, več ponarejenih evrskih bankovcev. Pri eni osebi na območju Nove Gorice so odkrili hišni laboratorij za izdelavo sintetičnih mamil.

Italijanski policisti so poleg večje količine mamil in ponarejenih evrskih bankovcev zasegli tudi dve pištoli.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija