HIŠNA PREISKAVA ZARADI NASILNIH IZGREDOV NA PROTESTU: 39-letnik se je z odredbo 'pohvalil' na Facebooku

Slovenija

Kriminalisti so danes v povezavi z nasilnimi izgredi na protestu 5. novembra opravili hišno preiskavo pri 39-letniku iz Ljubljane. Zbirajo obvestila zaradi utemeljenega suma kaznivega dejanja hujskanja k upiranju in sodelovanja v skupini, ki prepreči uradni osebi uradno dejanje, so sporočili s Policijske uprave Ljubljana.

Kot so navedli, je za kaznivo dejanje hujskanja k nasilnemu upiranju zakonitim odločbam ali ukrepom državnih organov ali proti uradni osebi, ki opravlja uradno dejanje, zagrožena kazen do treh let zapora, za kaznivo dejanje sodelovanja v skupini, ki prepreči uradni osebi uradno dejanje, pa kazen od šestih mesecev do treh let zapora.

Po poročanju medijev so hišno preiskavo opravili pri Anisu Ličini, ki je odredbo o preiskavi tudi sam objavil na Facebooku. Kot je 13. novembra na odboru DZ za notranje zadeve povedal notranji minister Aleš Hojs, je bil Ličina med tistimi, ki so vabili na nasilni protest. "Ve se, v kakšnih postopkih je gospod, kolikor vem, gre za zadeve, povezane s trgovino z drogami, in podobne stvari," je dejal.

Represija se nadajuje!! Hisna preiskava!! Včeraj 5.11 neveljavni odloki dans dan za tem hišna preiskava na našem domu! Spet naključje? Ehh nebo vam uspelo!! GREMO NAPREJ!!! S.O.S

Objavil/a Anis Licina dne Petek, 04. december 2020

Na omenjenem protestu, ki se ga je po oceni policije udeležilo okoli 500 ljudi, je prišlo do številnih spopadov s policisti in tudi do napadov na novinarje in fotoreporterje. Poškodovana so bila policijska in reševalna vozila ter tudi mestna infrastruktura.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
kokodek |  05 .12. 2020 ob  14: 20
ne morejo najti nasilneža, ker ga ne smejo. Zato pa vedo vse o miroljubnih protestnikih. Žal oblast izrablja policijo, verjetno jo bodo kmalu preimenovali v ljudsko milico. In Gorenak bo na stara leta spet dobil priložnost.
Tiramola  |  05 .12. 2020 ob  13: 15
Nekdo je snemal novinarja z namenom, ta ve kdo je udaril novinarja.
Bandit udari in s hitrim korakom odhaja sekundo za tem se pojavijo trije policaji
Sprašujem policaje. Ali niste videli?
Ne govorit ljudem, da ste vse naredili. Ker je bil na dosegu roke. Tri sekunde.
Povem v policiji so kukavičja jajca. Policija razdeljena na dva tabora. Eden sindikat še globoko v komunizmu.
Lp