HIŠNA PREISKAVA NOVOGORIŠKIH POLICISTOV: 38-letni osumljenec naj bi preprodajal drogo in orožje

Kronika

V začetku letošnjega leta so bili kriminalisti Sektorja kriminalistične policije Policijske uprave (PU) Nova Gorica s strani italijanskih varnostnih organov obveščeni, da se 38-letni osumljenec iz okolice Ajdovščine ukvarja s prodajo prepovedanih drog in z nedovoljenim prometu z orožjem. Na podlagi zbranih obvestil in ugotovitvami italijanskih varnostnih organov so novogoriški kriminalisti pridobili sodno odredbo za hišno preiskavo pri navedenem osumljencu.

Fotografije so simbolične. 

Novogoriški kriminalisti in policisti Policijske postaje Ajdovščina so 5. februarja 2021 na podlagi odredbe Okrožnega sodišča v Novi Gorici zaradi suma storitve kaznivih dejanj Neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami, nedovoljenimi snovmi v športu in predhodnimi sestavinami za izdelavo prepovedanih drog in Nedovoljenega prometa z orožjem ali eksploziva opravili hišno preiskavo pri 38-letnem osumljencu.

V sklopu hišne preiskave so novogoriški kriminalisti našli in zasegli manjše količine različnih snovi, za katere je obstajal sum, da gre za prepovedane droge (sum prepovedane droge kokain in amfetamini).

Prav tako so pri hišni preiskavi našli in zasegli prepovedano orožje oz. bokser in kovinsko palico, kar po določilih Zakona o orožju spada v kategorijo hladno orožje, katerega posest je posameznikom prepovedana.

V sklopu hišne preiskave so kriminalisti zasegli tudi druge predmete, kot so elektronske naprave in mobilni telefoni, ki jih je 38-letni osumljenec uporabljal pri izvrševanju kaznivih dejanj.

Zasežene snovi in predmete so kriminalisti poslali v nadaljnjo analizo.

Če bo potrjeno, da gre pri zaseženih snoveh za prepovedano drogo, bodo novogoriški kriminalisti zoper 38-letnega osumljenca podali kazensko ovadbo na Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici zaradi utemeljenega suma storitve kaznivih dejanj in neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami, nedovoljenimi snovmi v športu in predhodnimi sestavinami za izdelavo prepovedanih drog in suma kaznivega dejanja Nedovoljenega prometa z orožjem ali eksploziva, so sporočili s Policijske uprave Nova Gorica. 

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija