HIŠA ZA EN EVRO? Odslej na voljo v tej idilični italijanski vasici (FOTO)

Svet

Idilična mala italijanska vas prodaja nepremičnine za samo 1 funt (1,11 evra), saj lokalne oblasti skušajo obnoviti območje, kjer so zapuščeni in zapostavljeni deli vasi. Cinquefrondi, ki se nahaja v regiji Kalabrija, je na prvi pogled odeta v idilično italijansko estetiko, a vas nujno potrebuje obsežno prenovo.

Nepremičnine so zdaj na voljo po znižani ceni v upanju, da bo kdo v to območje vložil in tako vasi povrnil njene lepote.

Potencialni lastniki bodo morali plačati 1 evro za nepremičnino in dodatnih 250 evrov letno (224 funtov) zavarovalne police, dokler stavba ne bo obnovljena.

Če kupec v roku treh let ne bo dokončal svoje prenove, si bo prislužil globo v višini 20.000 evrov.

Ukrep so izvedli po pandemiji koronavirusa, ki je prizadela majhne vasi in mesta po vsej Italiji, saj so cene nepremičnin tam zaradi prekinitve turistične dejavnosti upadle. Cinquefrondi se sicer lahko pohvali, da tam niso zabeležili nobene okužbe.

"Nahajamo se med osvežujočimi hribi in dvema toplima morjema, v bližini teče neokrnjena reka, plaže pa so le 15 minut vožnje z avtomobilom," je razložil tamkajšnji župan Michele Conia in hkrati dodal, da je v celem okrožju mesta polno zapuščenih, praznih hiš.

Zdi se, da je poceni prodaja nepremičnin postala trend v bolj podeželskih območjih Italije, zadnji primer, ki ga spremljamo v Cinquefrondiju, je denimo sledil Mussomeliju na Siciliji.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija