HIMALAJA PRVIČ VIDNA IZ INDIJE V ZADNJIH 30 LETIH: Dobra stran posledic epidemije (FOTO)

Svet

Prvič v zadnjih tridesetih letih lahko Indijci iz nekaterih delov svoje države opazujejo Himalajo, ki se je v teh dneh razkrila v vseh svoji lepoti z zasneženimi vrhovi.

Himalaja iz Indije ni bila vidna zaradi izredno onesnaženega zraka. Posledica epidemije koronavirusa, ki se širi po svetu, je tudi zmanjšanje industrije. Dober učinek tega pa je veliko bolj čist zrak.

Domačine iz Jalandharja na območju Punjaba, ki je od Himalaje oddaljen okoli 125 milj, je tako osupnil pogled na zasneženo pogorje. Nekateri so himalajske zasnežene vrhove videli prvič v življenju. Pa ne le gore, Indijci na družbenih omrežjih poročajo tudi o tem, kako ponoči lahko na nebu opazujejo zvezde.

Po podatkih Evropske vesoljske agencije se je količina prašnih delcev v zraku od začetka karantene in posebnih ukrepov za preprečevanje širjenja koronavirusa, zmanjšala za 40 odstotkov. V kombinaciji s satelitskimi opazovanji in računalniškimi modeli ozračja so na nekaterih območjih Kitajske ugotovili, da se je onesnaženost zmanjšala tudi za 30 odstotkov.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija