HEROIN V KOPER TIHOTAPILI MED LEPILOM ZA KERAMIKO: Med glavnimi osumljenci naj bi bil tudi sirski emigrant

Kronika

Po poročanju časnika Delo so včeraj na več naslovih potekale hišne preiskave v povezavi z leto dni starim odkritjem nezakonitega tovora v Luki Koper. Šlo je za večje količine heroina skritega med 20.200 kilogramov lepila za keramične ploščice.

Pošiljko 25 vreč, v katerem je bilo 300 kilogramov heroina, so koprski kriminalisti lani aprila prestregli v Luki Koper, k nam je prispela iz Irana, pretovorili so jo v Istanbulu. Droga je bila skrita med 800 polivinilastimi vrečami lepila za keramične ploščice, te pa so bile namenjene v podjetje za prodajo keramike Sarai iz Lavrice. Teža in vsebina sta se pri pregledu razlikovale od prijavljene, preliminarni test pa je bil pozitiven na heroin, zato so uslužbenci finančnega urada poklicali koprske kriminaliste.

Po poročanju časnika naj bi v podjetju Sarai policisti izvedeli, da se je z iranskim prodajalcem o poslu z lepilom dogovarjal njihov lastnik Aleksander Vettorazi. Ta je leta 2009 emigriral iz Sirije, se preimenoval in pri nas začel prodajati keramiko in kopalniško opremo. Poleg njega naj bi bili za kaznivo dejanje nedovoljene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami osumljeni še Gregor Setnikar, Aris Alibašić in Enis Kočan

Včeraj je s hišnimi preiskavami sledila sklepna akcija, a s PU Koper so sporočili le, da na širšem območju Slovenije izvajajo zaključne aktivnosti s področja organizirane kriminalitete. Več informacij bo znanih v naslednjih dneh, Delo pa neuradno poroča še, da naj bi bilo tudi v včerajšnji preiskavah najdeno nekaj prepovedane droge.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Drek |  22 .05. 2019 ob  12: 28
ManofSteel | 22 .05. 2019 ob 12: 00 Ja niso uber krscani kot Italijanska mafija ali pa juznoameriski narko karteli. Vsaj to niso , na sreco.
ManofSteel |  22 .05. 2019 ob  12: 00
Sami krščani....