HAVANO JE PRIZADEL TORNADO: S Kube poročajo o smrtnih žrtvah (FOTO)

Svet

Kubansko prestolnico Havana in okolico je ponoči prizadel tornado, ki je zahteval najmanj tri smrtne žrtve, 172 ljudi pa je ranjenih, je po poročanju tujih tiskovnih agencij sporočil kubanski predsednik Miguel Diaz-Canel.

Predsednik, ki je še pred zoro obiskal prizadeta območja v četrti Regla na jugovzhodu Havane, je na Twitterju zapisal, da je škoda tam velika.

V četrti Luyano pa so ulice polne razbitin, med drugim delov balkonov stanovanjskih zgradb. Na cestah je tudi veliko podrtih dreves in uličnih svetilk. Med prizadetimi območji v prestolnici so še Santos Suarez, Via Blanca in Chibas.

Dodal je, da je tornado povzročil poplave tudi v provincah zahodno od Havane, Pinar del Rio in Artemisa, ter v provinci Mayabeque, ki leži vzhodno od prestolnice.

Po navedbah uradne spletne strani kubanskih oblasti Cubadebate je "Havano prizadel tornado, primerljiv z orkanom četrte ali pete stopnje, pri čemer pa je njegov vpliv precej bolj omejen".

Tornado, ki je nastal iz nevihte nad Mehiškim zalivom, je zahodni del države zadel s sunki vetra s hitrostmi do 100 kilometrov na uro, navaja francoska tiskovna agencija AFP.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija