Hajduk se utaplja v dolgovih

Nekdanji nogometni ponos Hajduk iz Splita se utaplja v dolgovih. Skupni dolg presega 16,6 milijona evrov, trenutna vrednost moštva, ki ima sklenjene pogodbe s 37 igralci, pa je petkrat manjša in znaša 3,4 milijona evrov, je danes potrdil predsednik kluba Marin Brbić.

Finančne težave kluba se vlečejo že kar nekaj let. Večina dolga je še iz časov pred letom 2008 in preoblikovanjem kluba v športno-delniško družbo, novega dolga je tako "le" za 4,952 milijona evrov, je še dejal Brbić na zasedanju splitskega mestnega sveta, ki se je odločil eno od svojih sej nameniti prav težavam mestnega nogometnega ponosa.

Dolg je tudi posledica za zdaj neuspešnih terjatev. Tako pri Hajduku še vedno niso prejeli odškodnine v višini 3,349 milijona evrov za prodajo Anteja Vukušića Pescari ter Anasa Sharbinija Al-Ittihadu. Sharbini trenutno igra v majici reškega kluba NK Rijeka slovenskega trenerja Matjaža Keka.

Večina dolga je še iz časov pred letom 2008 in preoblikovanjem kluba v športno-delniško družbo.

Vodilni mož "bilih" je okrcal odnos mestnih oblasti do hrvaškega prvoligaša. Dalmatinska metropola je namreč s 56,1-odstotnim deležem večinska lastnica kluba in bi po Brbićevih besedah morala bolje skrbeti za nogometni klub.

"Mesto Split od leta 2008 v klub ni investiralo niti ene lipe, čeprav se je s pogodbo obvezalo, da bo vlagalo v stadion na Poljudu," je mestne oblastnike okrcal prvi mož Hajduka.

Torcida Koper |  09 .10. 2013 ob  14: 57
Hajduk živi večno!