GUVERNER TEKSASA PREPOVEDAL OBVEZNO CEPLJENJE: Tudi sam prebolel covid, a je vseeno proti maskam

Svet

Guverner ameriške zvezne države Teksas Greg Abbott je podpisal ukaz, s katerim je podjetjem ter vsem zasebnim in javnim organizacijam v državi prepovedal uvedbo obveznega cepljenja proti koronavirusu za zaposlene ali za stranke.

Republikanec je ob tem izjavil, da so cepiva proti koronavirusu varna in predstavljajo najboljšo obrambo proti bolezni, vendar mora cepljenje ostati prostovoljno.

Ob tem je kritiziral vlado demokratskega predsednika ZDA Josepha Bidna, ki je uvedla obvezno cepljenje za vse zvezne uslužbence in za podjetja, ki sodelujejo z zvezno vlado. Prav tako zahteva cepljenje zaposlenih v zasebnih podjetjih z več kot 100 zaposlenimi.

Abbott se upira tudi obveznemu nošenju mask v javnih prostorih. Avgusta je posledice okužbe s koronavirusom okusil na lastni koži, sicer brez večjih težav. Zaradi takšne politike zdaj v Teksasu narašča število okužb, bolnišnice pa so preobremenjene.

V ZDA se je po podatkih univerze Johns Hopkins s koronavirusom doslej okužilo že 44,5 milijona ljudi, umrlo pa jih je več kot 714.000. V Teksasu se jih je okužilo 4,1 milijona, število smrti pa je preseglo 67.000. Teksas je po številu okužb prvi pred Kalifornijo, ki pa z več kot 70.000 mrtvimi vodi v tej statistiki.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
vseved |  13 .10. 2021 ob  09: 08
-1
Tudi to je eleganten način, da se rešiš kroničnih bolnikov in slabotnih.