GUBERAC NADALJUJE "DESANT NA IZOLO": Marina v žepu, zanimajo ga še nekdanja Argova zemljišča

Izola

Ante Guberac je do včeraj poravnal preostanek kupnine za izolsko marino v višini 2,99 milijona evrov. Kot pravi, v Kopru se investicije zaključujejo in jih namerava preseliti v Izolo. Ne le nakup tamkajšnje marine, zanima ga tudi nakup zemljišč na območju nekdanjega Arga, ki so v lasti DUTB.

"Zadovoljen sem," je povedal za naš portal lastnik Grafista Ante Guberac. "Zadeve z banko smo uredili, zdaj sledi še pravno-formalni prenos lastništva."

Guberac je izolsko marino kupil na javni dražbi julija. Kot smo že poročali, je moral do včeraj plačati zajeten delež kupnine in se dogovoriti z banko Intesa Sanpaolo glede poplačila dolga družbe Marinvest, ki je gradilo izolsko marino, v višini 5 milijonov evrov. Banka je zahtevala poplačilo v roku enega leta. Lizing naj bi zdaj dodatno zavaroval in se dogovoril za drugačen način odplačevanja. Več o tem Guberac ni povedal.

"Stečajni upraviteljici družbe Ema iz Pordenona, ki je bila lastnica izolske marine preko svojih hčerinskih družb, smo zahtevano dokumentacijo dostavili v torek, včeraj pa smo plačali preostanek kupnine v višini 2,99 milijona in dolg Eme do neapeljskega podjetja. Vse skupaj v višini 3,45 milijona evrov," je zatrdil Guberac. Grafist je tako postal lastnik Eme oziroma vseh povezanih podjetij – Marinvesta, Portinga in Universe Servisa.

Kot je še povedal, Grafist v Kopru zaključuje velike investicije, nekatere tudi dezinvestirajo. Poleg nakupa marine ga zanima tudi nakup zemljišč nekdanjega Arga.

"Seveda, če pride do dogovora z občino Izola, potem smo v roku enega leta pripravljeni investirati sredstva v razvoj marine. V ta posel gremo resno in upam, da pridemo do tega, da ta del Izole uredimo. Urejena marina s pripadajočimi restavracijami, hoteli, apartmaji privabi tudi bolj zahtevne goste z večjimi in bolj luksuznimi ladjami." 

Guberac oziroma Grafist je 95-odstotni lastnik koprske marine, ki je neprimerno manjša od izolske. Njegov načrt je marini povezati.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Tiramola  |  15 .10. 2020 ob  17: 17
13
Nihče se ne upa pogledati izvor denarja.
Uradniki, davkarija so v riti.....
Istriano |  15 .10. 2020 ob  14: 21
18
Težki milijonar, a prišel k nam kot težka sirotinja.
Drek |  15 .10. 2020 ob  14: 14
10
Kaj pa imajo obcani od marine? Kaj nizji komunalni prispevek? Ne. Zacementinrano in nedostopni prostor, kjer so prej bile plaze? DA.