GROŽNJA EKSPLOZIJE NA MARKOVCU: Gasilci evakuirali stanovalce bloka

Kronika

Včeraj zjutraj je prebivalce Markovca prestrašila možnost eksplozije. Ob 9.45 so v stanovanjskem bloku na Krožni cesti stanovalci zaznali močan vonj po plinu. 

Gasilci JZ GB Koper so ugotovili, da prihaja vonj iz stanovanja v drugem nadstropju, ki je bilo prazno. Preventivno so evakuirali stanovalce dveh nadstropij in postavili prezračevanje. Po prihodu lastnika so vstopili, zaprli poškodovan ventil na jeklenki in prezračili prostore, poroča uprava za zaščito in reševanje.

Deli novico:

Čarli |  19 .03. 2018 ob  09: 32
hm..kdo ve morda je šlo za teroristični napad,..upam da bo policija temeljito raziskala zadevo.
tesnilo |  18 .03. 2018 ob  16: 28
za jeklenko je na vsakem plastičnem čepu, ko jo kupite, samo raji se ne da manjat
ke bale |  18 .03. 2018 ob  10: 59
Po prihodu lastnika so vstopili, zaprli poškodovan ventil na jeklenki in prezračili prostore, poroča uprava za zaščito in reševanje. vsak ki se malo spozna na ventile ve da če bi bil ventil fuč se ne bi nič zgodilo tudi če bi ga zaprl. po moje je problem pri vseh uporabnikih plina v stanovanjih ta, da je prevelik strošek kupit 10 tesnil za ventil, ki stanejo cca1,50evra in vsakič ko zamenjaš jeklenko zamenjati tudi tesnilo, lažje je ogrožati sebe in pa še ostalh deset ali več družin v bloku.
Vsak dan |  18 .03. 2018 ob  09: 51
nekje raznese jeklenko po Sloveniji ali v sosedstvu, tu pa tam se zruši cela hiša ali blok. In ni ga zakona, ki bi probal to regulirat. In povsem neregulirae in nenadzirane so tudi tiste velike bombe ob nekaterih blokih, ki so si jih pred časom levo in desno omislili nekateri.
Frik |  18 .03. 2018 ob  08: 53
-4
Markovec ko Narkovec. Še je drogirancev tam kot v Livadah. Samo policija se je spravila na delavce in ribiče. Ni kaj pomagat Jurčičeva.