GROZLJIVO! Kripto milijonar najden razkosan v kovčku (FOTO)

Kronika

Argentino je pretreslo srhljivo odkritje, ko sta najstnika ob potoku v mestu Ingeniero Budge v provinci Buenos Aires v nedeljo naletela na rdeč kovček, poln delov telesa. Policija je začela preiskavo umora po odkritju razkosanega telesa pogrešanega kripto milijonarja, 41-letnega Fernanda Péreza Algabe, poroča Jam Press.

Najstnika sta takoj obvestila starše, ki so poklicali policijo, ta pa je v kovčku našla žrtvine noge in podlaket ter še eno celo roko v potoku. Po preiskavi so našli še glavo in truplo, poroča El País. Odkriti deli telesa so bili čisto odrezani, kar kaže na delo strokovnjaka. Avtopsija je razkrila, da je bila žrtev ustreljena trikrat, preden so jo razkosali. Fernanda Péreza Algabo so prepoznali po prstnih odtisih in prepoznavnih tetovažah na delih telesa. Podjetnik je bil pogrešan od prejšnjega torka, njegovega zvestega kužka, ki je lastnika spremljal povsod, še iščejo. Algaba je bil poznan po najemu luksuznih vozil in trgovini s kriptovalutami, kar je redno oglaševal svojim več kot 900.000 sledilcem na Instagramu.

Vplivnež, ki je živel v Barceloni (Španija), naj bi se pred domnevnim umorom zadrževal v Argentini. Po poročanju lastnika apartmaja je najel stanovanje. 19. julija naj bi vrnil ključe, vendar se ni pojavil in ni odgovarjal na klice. Policija je že aretirala osumljenko v povezavi z Algabovo smrtjo, a njen odvetnik Macelo Ponce trdi, da njegova stranka in žrtev nista nikakor povezana. Motiv za domnevni umor še ni znan, vendar oblasti sumijo, da je bil influencer ubit zaradi dolgov.

Algaba, ki so ga prijatelji klicali 'Lechuga' (solata), je začel delati že pri 14 letih. Od bicikla in škatle s sendviči se je prebil do nakupa, popravila in prodaje avtomobilov, z leti pa je imel v skladišču polno luksuznih vozil, motornih koles in vodnih skuterjev. Fernando je ustanovil podjetje za najem luksuznih avtomobilov in vodnih skuterjev v Miamiju, nato pa se je letos preselil v Barcelono, kjer se je ukvarjal s trgovanjem s kriptovalutami in zaposloval več kot 25 ljudi.

Algaba je za seboj pustil 'neodplačljive' dolgove pri argentinski davčni agenciji. Na telefonu je pustil zapise, da je izgubil veliko denarja z naložbami v kripto, poroča La Nacion. Toda njegove težave niso ostale omejene na poslovno področje. V njegovo življenje je bila vpletena nasilna skupina Barra Bravas, ki je močno vpeta v argentinsko nogometno sceno. Omenjena skupina je od Algabe zahtevala plačilo 40.000 dolarjev dolga. "Če se mi kaj zgodi, so vsi že opozorjeni," je zapisal v sporočilu.

Fernandov brat Rodolfo Pérez Algaba ni prepričan, ali je bil njegov pokojni brat vpleten v kriminalno združbo, a vztraja, da ni 'prevarant', kot naj bi trdili nekateri, poročajo lokalni mediji. Brat žrtve trdi, da je bil Fernando, ki se je zdravil zaradi anksioznosti, avtomobilski prodajalec, ki ni imel sreče z Bitcoinom. Rodolfo, ki se z bratom ni videl tri mesece, saj sta se sporekla, pravi, da si želi, da bi oblasti ujele morilca njegovega brata. "Upam, da bo pravica dosežena." 

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
JKDWingChun |  31 .07. 2023 ob  09: 58
Btw roka ki je v vrečki ni ista roka od kao tega milijonarja. Če pogledate boljše na roki kaže da so prsti tetovirani. Poglejte njegove slike. Je precej tetoviran..ampak prsti na rokah niso! Tu je nekaj zelo narobe. Nekdo laže 100%
jast |  31 .07. 2023 ob  09: 17
v istem času je bilo še sto drugih ubitih ampak niso pomembni, ker niso bili bogati.....tudi po smrti imajo bogataši večje ugodnosti