GROZLJIVKA V ŠTAJERSKI PRESTOLNICI: 15-letnik večkrat zabodel 17-letnika

Kronika

Mariborski kriminalisti so danes predstavili okoliščine petkovega brutalnega napada. 15-letnik je večkrat zabodel 17-letnika zaradi mobilnega telefona, ki si ga je želel imeti. Najprej je grozil, nato pa je grožnje uresničil. 17-letnik se zaradi hudih poškodb zdravi v UKC Maribor, njegovo zdravstveno stanje naj bi se pričelo izboljševati.

15-letni nasilnež in njegova 17-letna žrtev sta se poznala. Pred napadom sta bila na koncertu, nato pa se je 17-letnik s skupino prijateljev napotil v park v mestni četrti Magdalena, na območju Kulturnega centra Pekarna. Tja je prišel tudi napadalec, ki je 17-letnika povabil na samo in mu najprej zagrozil z ostrim predmetom ter zahteval, da mu izroči svoj mobilni telefon. Ker tega ni storil, ga je večkrat zabodel, po navedbah medijev sedemkrat.

17-letnik je nato uspel priti do bližnjega kluba in poiskati pomoč, varnostnik pa je poklical policijo. Napadalec je medtem pobegnil. Kasneje je prišel na policijo v spremstvu staršev. Odvzeli so mu prostost in odredili pridržanje. V nedeljo so ga s kazensko ovadbo privedli pred preiskovalno sodnico. Ta je zanj odredila pripor.

17-letnik je bil hudo poškodovan, zaboden je bil v več delov telesa. Policija še vedno išče oster predmet, ki ga je uporabil pri napadu 15-letnik.

Za kaznivo dejanje ropa je predpisana zaporna kazen od enega do 10 let, enaka kazen velja tudi za povzročitev posebno hude telesne poškodbe. Po navedbah vodje mariborskih kriminalistov Bena Megliča se lahko mladoletnik kaznuje tudi z ukorom, nadzorom socialnega varstva, napoti v prevzgojni dom ali v zavod za usposabljanje.

Zaradi zaščite interesa mladoletnih oseb, obravnavanih v postopku, na policiji dodatnih informacij o dogodku zaenkrat ne morejo posredovati.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija