GROZLJIVKA V PRILJUBLJENEM OBMORSKEM LETOVIŠČU: V požaru v hotelu umrlo najmanj devet ljudi, več ranjenih

Kronika

V požaru, ki je ponoči izbruhnil v hotelu v ukrajinskem mestu Odesa ob Črnem morju, je umrlo najmanj devet ljudi, deset pa je poškodovanih, so po poročanju tujih tiskovnih agencij sporočile tamkajšnje oblasti.

Fotografija je simbolična.

Požar je izbruhnil v hotelu Tokyo Star okrog ene ure zjutraj, približno 65 gasilcev pa ga je s pomočjo 13 gasilskih vozil uspelo pogasiti šele tri ure pozneje, so sporočile oblasti. Reševalne skupine so najprej poročale o osmih žrtvah, kasneje pa so sporočile, da so med preiskavo našle še eno truplo. Med poškodovanimi so štirje v kritičnem stanju. Mestne oblasti so sporočile, da so na območju okoli hotela evakuirale približno 150 ljudi. Mediji poročajo, da ima hotel, v katerem je zagorelo, 273 sob, ni pa znano, koliko ljudi je bilo tam nastanjenih v času požara. Požar je divjal na površini okrog 1000 kvadratnih metrov.

Policija je sprožila preiskavo, ki naj bi ugotovila vzrok požara. Zaradi požara so oblasti začele po vsej državi preverjati varnostne predpise v počitniških krajih in hotelih. Po poročanju ruske tiskovne agencije Tass naj bi pregled požarne varnosti hotela potekal julija letos, vendar se je lastnik vmešal in pregleda ni dovolil. 

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski je na Facebooku zapisal, da so ljudje izgubili življenje ne zaradi vojne ali obstreljevanja, ampak zaradi malomarnosti ter zanemarjanja osnovnih varnostnih standardov. Zagotovil je, da bo "osebno poskrbel", da bodo odgovorni kaznovani "v skladu z zakoni", navaja francoska tiskovna agencija AFP. Odesa, pristaniško mesto ob Črnem morju, leži približno 500 km južno od ukrajinske prestolnice Kijev in je tudi obmorsko letovišče, ki poleti privablja številne turiste. 

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija