GROZLJIVKA NA AVTOCESTI: Tovornjak 'priletel' v okvarjen avto, tega odbilo v 31-letnika

Kronika

Na dolenjski avtocesti, pri Mirni Peči, je v ponedeljek dopoldne prišlo do prometne nesreče, v kateri je tovorno vozilo brez zaviranja trčilo v okvarjen avtomobil, ki je obstal na cesti. Pri tem je bil hudo poškodovan voznik avtomobila.

Fotografija je simbolična. 

Po prvih ugotovitvah dolenjskih policistov je nesrečo povzročil 51-letni voznik vlečnega vozila s pripetim priklopnikom hrvaških registrskih oznak. Ta je vozil po prometnem pasu za počasna vozila v smeri iz Novega mesta proti Ljubljani. Pri Mirni Peči je nato brez zaviranja trčil v avtomobil, ki je stal na prometnem pasu in na katerem so bile prižgane varnostne utripalke in dvignjen pokrov motorja.

Po trčenju je avto odbilo v 31-letnega voznika, ki je stal pred njim. Hudo poškodovan je obležal na kraju nesreče, od koder so ga nato prepeljali v bolnišnico.

Voznik tovornega vozila je po trčenju zapeljal na sredinski pas, kjer je zaprl pot 57-letnemu vozniku delovnega vozila. Ta je, da bi se izognil trčenju, zapeljal na levi prometni pas in pri tem oplazil tovorni avtomobil, ki ga je vozil 38-letnik.

Zoper 51-letnega povzročitelja nesreče bodo policisti na pristojno tožilstvo podali kazensko ovadbo, so sporočili s Policijske uprave Novo mesto.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija