GROZLJIVE PODOBE IZ BEJRUTA: Slovenski vojaki so po smrtonosnih eksplozijah na varnem (VIDEO)

Svet

Vsi pripadniki Slovenske vojske, ki sodelujejo v misiji Unifil v Libanonu, so živi in zdravi ter na varnem, je pozno v torek po eksploziji, ki je v Bejrutu terjala številne žrtve, tvitnil obrambni minister Matej Tonin.

"Grozljive fotografije, ki prihajajo iz Bejruta, pričajo o veliki tragediji, ki je prebivalce doletela v že tako zahtevnih časih. Iskreno sožalje svojcem žrtev, nocoj bom v svojih molitvah z njimi," je še zapisal Tonin.

Slovenija v misiji Unifil, ki deluje na jugu Libanona, sodeluje od leta 2006, trenutno so tam trije pripadniki Slovenske vojske. Njihove naloge med drugim vključujejo nadzor razmejitvene črte med Libanonom in Izraelom ter vseh vstopnih točk v južni Libanon.

Libanonsko prestolnico Bejrut so v torek pretresle silovite eksplozije v tamkajšnjem pristanišču, ki so po najnovejših podatkih zahtevale 78 življenj, več kot 4000 ljudi pa je bilo ranjenih. Najverjetneje so eksplozije odjeknile v skladišču z eksplozivnimi snovmi.

Sožalje družinam žrtev so izrazili tudi na slovenskem zunanjem ministrstvu, kjer so prek Twitterja vsem ranjenim zaželeli tudi hitro okrevanje. Ministrstvo je izrazilo solidarnost Slovenije z Libanonom v tem težkem času.

Odzvala se je tudi predsednica SD Tanja Fajon, ki je v tvitu izrazila upanje na hitro pomoč Slovenije, EU in mednarodne skupnosti.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Istriano |  05 .08. 2020 ob  11: 58
In kakšni so naši interesi v Libanonu, da imamo tam vojake?