GROZLJIVA USODA DELFINA: Honey umrla čisto sama v zapuščenem bazenu (VIDEO)

Svet

Aktivisti za pravice in zaščito živali so zgroženi. Izvedelo so je namreč, da je nek delfin na Japonskem umrl čisto sam v zapuščenem akvariju.

Delfin z imenom Honey je bil zaprt v majhnem bazenu v morskem parku Akvarij, vzhodno od Tokia, skupaj s 46 pingvini ter s stotinami rib in plazilci. Park je že od leta 2018 zapuščen, od takrat naprej je bil en uslužbenec zadolžen za hranjenje živali, sicer pa so bile živali večinoma same.

Neprofitna organizacija Dolphin Project je poskušala rešiti delfina, vendar niso uspeli pravočasno skleniti dogovora. V izjavi na njihovi spletni strani je zapisano: "Konec februarja je naš japonski kolega še enkrat poskusil s pogajanji za nakup Honey, da bi se lahko v miru in dostojanstveno upokojila."

Help Honey Now at DolphinProject.com

HONEY UPDATE: Dolphin Project has been in direct communication with multiple organizations in Japan to coordinate efforts on Honey’s behalf to seek a resolution for her. ???? Read more / Take Action ➟ https://buff.ly/2PomeK3 #DontBuyATicket

Posted by Ric O'Barry's Dolphin Project on Monday, October 1, 2018

"Ti pogovori so se končali v začetku marca, ko je postalo očitno, da Honey verjetno ne bo preživela. Kasneje, istega meseca, 29. marca, je Honey umrla."

Videoposnetek, ki ga je objavila organizacija, prikazuje Honey, ki je bila prisiljena preživeti svoje zadnje dni v majhnem bazenu brez nikakršne interakcije z ničemer in nikomer. V organizaciji ob tem opozarjajo, da ne gre za osamljen primer.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija