GROZLJIVA TRAGEDIJA V IZOLI: Jadrnica ob skale stisnila lastnika (FOTO, VIDEO)

Kronika

O tramontani poročajo iz hrvaške Istre, močan veter pa je zajel tudi naše obalno območje. Prejeli smo fotografije in video posnetke iz Kopra, pa tudi iz Izole, kjer se je danes nekaj pred 19. uro zgodila grozljiva tragedija. Med reševanjem jadrnice, ki se je zaradi močnega vetra odtrgala od pomola, je ena oseba umrla.

Vreme je na Obali povzročilo kar nekaj nevšečnosti. Bralci so nam poslali nekaj prizorov, ki so jih povzročili močni sunki vetra. V Kopru je tako na Ribiškem trgu polomilo drevo (na fotografiji zgoraj), v Izoli pa je jadrnica nasedla na izolskem valobranu.

"Jadrnico je uničilo, umrl je državljan Avstrije, saj mu je zdrobilo glavo," nam je tragično vest opisal bralec.

Za več informacij smo se obrnili na koprsko policijsko upravo (PU), kjer so nam potrdili, da so ob 18.43 prejeli prijavo, da se je jadrnica, ki je bila privezana na pomol, odtrgala. Lastnik je nato hotel skočiti na barko, vendar je pri tem padel v vodo, ko ga je plovilo stisnilo ob skale. Oseba je podlegla poškodbam. 

Naknadno so iz PU Koper sporočili še dodatne podrobnosti, in sicer da se je iz ribiškega (bivšega carinskega) pomola v Izoli zaradi močnega in sunkovitega vetra odtrgala jadrnica z avstrijskimi registrskimi označbami.

"To je opazil lastnik jadrnice, ki je iz pomola skočil na plovilo, nato pa padel zaradi visokih valov v morje. 74-letnega moškega, državljana Avstrije, je plovilo stisnilo ob skale, moški je zaradi hudih poškodb umrl na kraju nesreče.

Plovilo, ki se je ob trku v skale močno poškodovalo, se je na kraju nesreče potopilo. Na kraju trenutno poteka reševanje in intervencija gasilcev. Policisti bodo opravili ogled in o ugotovitvah obvestili državno tožilstvo," so zapisali.

O intervencijah poročajo tudi iz Kopra.

O nevšečnostih sicer poročajo tudi iz Pirana, kjer so na spletni strani Uprave za zaščito in reševanje zapisali, da so sinoči do 23.20 na območju Pirana prejeli tri prijave. Aktivirani so bili koprski poklicni gasilci in PGD Sečovlje. Ob 18.07 je na kopališču v Fiesi odlomljena veja padla na osebo, ki se je poškodovala. Reševalci obalne prehospitalne enote so jo prepeljali v izolsko bolnišnico.

⛈️⛈️ Po napovedih je Slovenijo od severozahoda zajela hladna fronta z močnejšimi nevihtami in tudi kakšnim neurjem. Marsikje se pojavljajo in se še bodo obilnejše padavine, ki so še kako dobrodošle po sušnem obdobju. ⛈️????️⚡????️ V naslednji uri, dveh pričakujemo najbolj pestro dogajanje na jugovzhodu in vzhodu države, kjer se ob prehodu nevihtnega sistema lahko pojavi še kakšno krajevno neurje z močnimi nalivi s sodro in močnejšimi sunki vetra. ????️????????️ Močnejši sunki severnega vetra se bodo prehodno pojavili tudi ob morju. Tudi tam se do večera pričakuje prehodno nekaj padavin. Do večera bodo padavine v večjem delu države že ponehale. Robert Sitar - Ciklon.si -------------------------------------------- Kakšno pa je stanje pri vas? Poročajte. Radarska slika padavin (animacija), vir: ARSO

Posted by Ciklon.si on Thursday, July 7, 2022

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Alozi |  09 .07. 2022 ob  16: 15
@joe so komentarji in komentarji. Vaš komentar, iskreno, se mi je zdel zelo žaljiv. Vem kaj pomeni tramontana, poznam morje in imam jadrnico...na morju sem doživela marsikaj ampak ne pametujem in žalim ljudi, ki so v trenutku nerazsodnosti in panike izgubili življenje.
joe jaxson |  09 .07. 2022 ob  00: 02
-2
alora šjora mimi, se pravi če izraziš mnenje o storjenih napakah pokojnika (še dobro da še ni koga drugega vpletel ker v taki situaciji še tenderja težko rešiš, kaj šele jadrnico !?), fak, me je treba blokirat ? jaz bi rajši, še preden to naredijo, blokiral v realnosti vse pdb planince, motoriste, ekstremne smučarje, potapljače in druge morjeplovce, ki precenjujejo svoje sposobnosti zaradi neznanja in neizkušenj, glede na dejansko situacijo- fak !
manemebasat |  08 .07. 2022 ob  19: 34
Tezko je v taki situaciji obdrzat zdravo pamet
Alozi |  08 .07. 2022 ob  09: 56
10
Fak, kako ste vsi pametni ej... @joe whatever upam da te blokirajo
bubobubo |  08 .07. 2022 ob  08: 03
14
kako ti ni jasno, da v taki nevihti sam ne moreš rešit nič, lahko se edino izpostaviš nesreči in to se je zgodilo, žalostno
joe jaxson |  07 .07. 2022 ob  22: 57
-17
noch ein gebrauchen patentin ? scheise !
solinar |  07 .07. 2022 ob  22: 29
12
Sicer pa sožalje za ponesrečenega.
solinar |  07 .07. 2022 ob  22: 28
21
Tramontana se je vizualno napovedovala najmanj 2 uri prej - če ne še več po prognostičnih napovedih. Kdor tega ne prepozna, nima na morju kaj iskati.
joe jaxson |  07 .07. 2022 ob  22: 23
-24
če si šemo, si šemo ! kaj delaš na zunanjem delu pomola itak,kaj šele v tramontani ali pdb ? jebat ga - natural selection !
Prognostik |  07 .07. 2022 ob  20: 24
-7
Štaš...