GROZLJIVA SMRT NOVOROJENČICE: Zlom lobanje in obraza ter opekline in modrice po vsem telesu

Kronika

Po dveh mesecih policijske preiskave je znano, zaradi česa je morala umreti komaj 45 dni stara dojenčica, ki so jo 2. septembra našli mrtvo v zibki na domu na območju Caserte v provinci Kampanija v Italiji. Aurora je umrla zaradi poškodb glave, z opeklinami in zlomi po telesu zaradi nasilja. Starše dojenčice so aretirali. Predvsem oče, 26-letni mladenič, je obtožen nasilnega udarca po glavi novorojenčice. Oba domnevna krivca sta trenutno v zaporu Santa Maria Capua Vetere oziroma v ženskem zaporu v Pozzuoliju.

Na dan prihajajo podrobnosti o grozljivem umoru novorojenčice, v katerem sta sodelovala starša nesrečnega otroka. Tako naj bi oče malo Auroro silovito udaril po glavi in ​​ji povzročil dvojni zlom kosti, ki mu je sledila smrtonosna krvavitev. Na telesu deklice so našli modrice, odrgnine in hude opekline. Po dveh mesecih preiskave je preiskovalni sodnik sodišča Santa Maria Capua Vetere tako upravičil aretacijo 26-letnega Emanuela Savina in 19-letne Anne Gammelle: oba sta obtožena sodelovanja pri uboju in nasilja v družini.

Znaki nasilja, ki ga je bila prisiljena trpeti dojenčica, so bili grozljivi. Aurore ni v nekaj tednih njenega življenja nikdar pregledal pediater; zdi se, da sta starša uporabljala metode 'naredi sam', kot je živalska mast ipd., da bi blažila dojenčičine rane.

Po trditvah preiskovalcev je par, ki ima še dva majhna otroka, stara štiri in dve leti, ki sta bila septembra premeščena v skupnost, med zaslišanji lagal. Vzrok za opekline in podplutbe naj bi bil po njunih besedah prevroča kopalna voda, kar je v nasprotju z rezultati obdukcije in analizo razgovorov med obema, ki so ju izsledili na njunih mobilnih telefonih.

Odvetniki para so napovedali, da bodo zaprosili za hišni pripor, preiskava pa se nadaljuje z rekonstrukcijo konteksta, v katerem se je zgodila tragedija. Tožilstvo bo zaslišalo tudi druge družinske člane in osebe, ki bi lahko bile obveščene o dogajanju. Za popolno rekonstrukcijo zadnjih trenutkov življenja novorojenčice bodo pomembni prav naslednji dnevi, pri tem pa preiskovalci ne izključujejo možnosti, da bi se lahko v register osumljencev vključilo tudi druge osebe.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
vseved |  16 .11. 2023 ob  14: 57
Odvetniki para so napovedali da bodo zaprosili za hišni pripor!! Kakšno govno moraš bit, da sploh pomisliš na kaj takega.