GROZLJIVA PRIČANJA IZ KRKAVČ: Po očetu, ki naj bi zagrešil grozovit dvojni umor, v koprski zapor še sin

Kronika

Po tem, ko naj bi njegov 71-letni oče v Krkavčah umoril 75-letnico in njenega 83-letnega soproga, se je za koprskimi rešetkami znašel tudi sin. Grozil je svoji ženi in v ponedeljek razgrajal po prostorih centra za socialno delo v koprskih Prisojah.

Poročali smo že, da Marko M. krivde za dvojni umor v Krkavčah ni priznal, včeraj pa je potekalo še sojenje njegovemu sinu 49-letnemu Ivici M. zaradi očitkov, da je septembra leta 2017 v Krkavčah napadel svojo teto Milko Grbac, poročajo Primorske novice. Slednjo in njenega moža Angela naj bi slabo leto po omenjenem domnevnem napadu na grozovit način umoril njegov oče.

Kot je včeraj na sojenju povedala domačinka iz Krkavč, ki je zadnjih nekaj let hodila k umorjenima zakoncema najmanj enkrat tedensko, obtoženi v Krkavčah grozi vsakemu, ki je povezan s pokojnima ali s tem dogodkom. Dodala je, da se obtoženega boji in da bo po tem pričanju gotovo grozil tudi njej, piše časnik.

49-letnemu Koprčanu tožilstvo očita, da je grozil svoji zdaj že pokojni teti in jo s kavljem za seno udaril ter poškodoval, s traktorjem naj bi jo odrinil na dovozni poti in poškodoval avto njenega soseda. Takrat so napadeni zdravstveno pomoč nudili v bolnišnici. Obtoženi je dejanja zanikal, med pričanjem domačinke o grožnjah, pa se je celo smejal.

V priporu pristal zaradi drugih postopkov

Sodnica bo v tem primeru zaslišala še izvedenca glede poškodb pokojne Milke Grbac in septembra opravila ogled kraja, kjer naj bi obtoženi s traktorjem izrinil avto njenega soseda. V kolikor obtoženi, ki so ga policisti že večkrat obravnavali zaradi nasilja, ne bo uspel s pritožbo, bo naslednjo obravnavo dočakal v priporu, v katerem je sicer pristal zaradi drugih postopkov.

V ponedeljek so ga vklenili, ker je grozil svoji ženi in razgrajal po prostorih koprskega centra za socialno delo. Ivica M. naj bi po informacijah Primorskih novic nasilje nad svojo ženo izvajal že nekaj časa, zaradi česar naj bi se minuli vikend odselila iz skupnega stanovanja. V ponedeljek naj bi jo iskal na njenem delovnem mestu, koprskem Centru za socialno delo. Ker pa naj bi se skupaj s sodelavkami pred njim skrila, je razgrajal po drugih prostorih. Grozil naj bi ostalim zaposlenim, celo visoko noseči ženini sodelavki, po prihodu policistov pa tudi njim. Vklenili so ga in odpeljali v pridržanje, kjer je počakal na včerajšnje sojenje, nato pa je zaradi nasilja v družini končal v priporu.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija