GROZLJIV TEROR OČETA: Sinova prisilil sedeti v kadi mrzle vode, hčerki grozil s striženjem

Kronika

Ko je oče doma iz severnega dela Hrvaške izvedel, da njegovi otroci izostajajo od pouka, da kadijo Galaxy (droga narejena iz osvežilca za zrak, soli za kopanje ali rastlinskega gnojila) in se gibljejo v slabi družbi se je odločil narediti red. Pri tem je ubral popolnoma neprimerne metode kaznovanja, poročajo mediji, zaradi katerih je morala posredovati policija. Sicer gre za očeta devetih otrok.

Fotografija je simbolična.

Ko so policisti videli, kakšne metode je ubral oče, da bi spametoval otroke, niso mogli verjeti lastnim očem. V kadi polni mrzle vode so našli dva premražena, gola dečka. Prava drama se je pričela odvijati v začetku oktobra lani, okoli 19.00, ko jih je oče naprej pretepel.

Udarci so bili tako hudi, da je en deček utrpel poškodbe komolca in hrbta, drugi pa poškodbe vratu in kolkov. Oba je potem prisilil, da sta se slekla, nato pa sta morala sesti v kad v kopalnici, v katero je spustil mrzlo vodo in na stežaj odprl okno. "Tako bosta sedela do jutra," jima je rekel, medtem ko sta dečka jokala in se stresla od mraza. V tem trenutku se je domov vrnila mladoletna hči in tudi ona je bila deležna očetove torture.

Oče naj ji ne bi dovolil vstopiti v hišo, namesto tega jo je udaril z roko po glavi in pljunil v obraz. Dejal naj bi ji še, naj ne hodi več domov, ker jo bo sicer ostrigel. Poklicala je policijo. Ti so moškega na kraju prijeli, tožilstvo pa je proti njemu vložilo obtožnico zaradi kršenja pravic otrok.

Kot še poročajo hrvaški mediji, se je oče pred sodiščem pokesal in je bil obsojen na dve leti zapora, od tega je osem mesecev za rešetkami, 16 mesecev pa pogojna kazen s preizkusno dobo treh let.

Kot je povedal oče pred sodiščem, sta sinova pred njegovim prihodom domov 'kadila Galaxy'. Bila sta bleda. Prav tako, je dejal, otroci vse bolj pogosto izostajajo od pouka in to je prav tistega dne očetu povedala učiteljica. "Vpil sem na izvenzakonsko partnerico, ker ne pazi na otroke. Hči se neprestano slači, vsi trije otroci pa kadijo," je še povedal sodišču.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija