GROZA V ŠOLI: Gimnazijec z nožem napadel sošolce (FOTO)

Kronika

V šoli v mestu Wuppertal na zahodu Nemčije je bilo danes v napadu z nožem poškodovanih več dijakov. Policija je sporočila, da so osumljenca za napad že prijeli.

Domnevni napadalec naj bi bil dijak gimnazije, ki naj bi z nožem napadel sošolce. Policija je sporočila, da je bil osumljenec po napadu pridržan, vendar njegove identitete ni potrdila, prav tako ne uporabljenega orožja.

"Na kraju smo z velikim številom policistov. Poškodovani so otroci v šoli," je sporočila policija na družbenem omrežju X.

++ AMOKLAUF an Wuppertaler Gymnasium ++ Am Wilhelm-Dörpfeld-Gymnasium in Wuppertal lief am Mittwoch (22.02.24) ein 17...

Posted by Bergische Blaulichtnews on Četvrtak, 22. februar 2024.

Poškodovanih naj bi bilo najmanj pet dijakov in domnevni napadalec, je poročal nemški portal Tagesschau. Ni pa znano, kako hude poškodbe so utrpeli.

Ena od učiteljic, ki je bila v času napada v šoli, je dejala, da je storilec imel pri sebi nož in škarje.

Policija je sicer obvestilo o napadu prejela ob 9.50 in nemudoma sprožila obsežno akcijo. Okoli 12. ure so sporočili, da so šolo uspešno spraznili. V bližini gimnazije so vzpostavili tudi središče za podporo staršem in dijakom, ki so jih evakuirali na varno.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija