GROZA V SEVERNI MAKEDONIJI: Zgorela covidna bolnišnica, več kot 10 mrtvih (VIDEO)

Kronika

V covidni bolnišnici v Tetovu v Severni Makedoniji je v sredo zvečer izbruhnil požar, pri tem pa je umrlo najmanj 14 ljudi, so sporočile makedonske oblasti. Do požara je prišlo po eksploziji, kaj jo je povzročilo, pa še ugotavljajo, poroča makedonska tiskovna agencija Mia.

Do eksplozije je prišlo okoli 21. ure, nakar je izbruhnil obsežen požar, ki je v kratkem času uničil celotni covidni oddelek. Šlo je za modularni oddelek za zdravljenje bolnikov s covidom-19, ki so ga postavili pred bolnišnico v Tetovu. Okoli 30 gasilcev je ogenj gasilo skoraj pol ure, navaja Mia.

V požaru je umrlo najmanj 14 ljudi, več pa jih je poškodovanih in število smrtnih žrtev bi lahko še naraslo, so sporočile oblasti v Skopju.

Na območje nesreče je že zvečer prispel tudi makedonski premier Zoran Zaev, ki je ocenil, da je prišlo do velike tragedije, svojcem žrtev pa izrazil sožalje.

Do nesreče je sicer prišlo ravno med slovesnim proslavljanjem 30. obletnice razglasitve neodvisnosti države. V Skopju so obletnico obeležili tudi z vojaško parado.

Severna Makedonija se sicer v zadnjem času znova sooča z velikim porastom okužb z novim koronavirusom, zlasti na območjih, kjer je stopnja precepljenosti nizka. Na državni ravni vsak dan zabeležijo okoli 30 smrtnih žrtev covida-19. Skupaj so jih v tej državi z okoli dvema milijonoma prebivalcev našteli že več kot 6100.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija