GROZA V AFGANISTANU: Talibani odbojkarici odsekali glavo in na spletu objavili fotografije

Kronika

V skladu s talibansko razlago šeriatskega prava je ženskam prepovedan šport. V začetku tega meseca so talibani ubili mlado afganistansko odbojkarico Mahjabin Hakimi, fotografije pa nato objavili na družbenih omrežjih. Njeni družini so zagrozili, naj nikomur ne povedo, kaj se je zgodilo, zato se je za krut dogodek izvedelo šele pred kratkim, poroča The Persian Independent.

Njen odbojkarski trener je dejal, da so vse odbojkarice iz kabulskega kluba obupane in se bojijo novic. Zaradi prihoda talibanov na oblast so se bile prisiljene odseliti.

Po talibanski interpretaciji šeriatskega prava je ženskam prepovedan šport, izobrazba ali zaposlitev. Tiste, ki zakona ne spoštujejo, čaka mučenje in smrt.

Afganistanska odbojkarska reprezentanca je pozvala mednarodne organizacije, naj jim pomagajo iz države.

Zahra Fayazi, članica starejše odbojkarske ekipe, ki ji je avgusta uspelo pobegniti v Veliko Britanijo, je dejala, da so talibani ubili njeno soigralko, piše BBC. "Igralke so se morale izseliti. Zakopale so vso športno opremo, da bi rešile sebe in svojo družino. Niso želele ničesar, kar bi jih povezovalo s športom. Bojijo se," še poročajo mediji. 

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija