GRIMS OČITA PIRC MUSARJEVI: "Ljudje, ki služijo z nesrečo ljudi, so zadnji, ki bi lahko bili pomiloščeni"

Slovenija

Predsednica republike Nataša Pirc Musar je po besedah poslanca SDS Branka Grimsa oprostila že tretjega obsojenega tihotapca migrantov, zato jo v SDS pozivajo naj te odločitve pojasni. Grims je na novinarski konferenci dejal, da Slovenija s tem daje sporočilo, da bodo ujeti kriminalci oproščeni.

"Ljudje, ki služijo z nesrečo ljudi, so zadnji, ki bi lahko bili pomiloščeni," je poudaril. Poslanska skupina SDS je zato vložila zahtevo za sklic izredne seje DZ, na kateri želijo razpravo o izvajanju zakona o pomilostitvi. Ob tem predlagajo naj DZ priporoči vladi, da naj ta v dveh mesecih pripravi spremembe zakona, s katerimi se bo zagotovilo preglednost postopka pomilostitev z obrazložitvami razlogov o pomilostitvah.

V SDS želijo tako preprečiti zlorabe in omejiti pomilostitve, da ne bo prihajalo do nepopravljivih posledic, so zapisali v vabilu na novinarsko konferenco.

Grims je ocenil, da je vlada Roberta Goloba migrantom poslala signal, naj pridejo v državo, ko je začela javno odstranjevati ograjo. Ob tem vlada financira tudi nevladne organizacije, ki dajejo migrantom navodila, kako najbolj učinkovito vdreti v državo, meni Grims.

Z meje je vlada umaknila vojsko in nato še policijo in tako po Grimsovih besedah onemogočila, da bi migrante zavračali že na sami meji. "Danes je policija samo še taksi služba ilegalnih migrantov, zato je prišlo nasilje do Ljubljane," je dejal.

Vlada je po njegovih navedbah v Bruslju podala soglasje k obveznim kvotam za migrante, za kar bi morala najprej dobiti soglasje v DZ, "temu se reče preprosto veleizdaja", je bil oster Grims.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
manemebasat |  24 .11. 2023 ob  13: 32
Izdajalka!