GRENAK PRIOKUS ROJSTNODNEVNE ZABAVE: Več kot 240 ljudi se je zastrupilo s hrano

Svet

Več kot 240 ljudi, ki so se v torek udeležili rojstnodnevne zabave bivše prve dame Filipinov Imelde Marcos, so morali zaradi domnevne zastrupitve s hrano prepeljati v bolnišnico, so sporočile tamkajšnje oblasti. Zastrupljeni so tožili zaradi vrtoglavice, bruhanja in diareje, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Fotografija je simbolična. 

Zabave ob 90. rojstnem dnevu vdove diktatorja Ferdinanda Marcosa v športnem kompleksu v mestu Pasing se je v torek udeležilo okoli 2500 ljudi. Po informacijah filipinskega Rdečega križa so gostje zboleli, potem ko so pojedli pakete hrane s kuhanim jajcem ter piščančjo obaro s krompirjem in rižem.

Imeldin sin, nekdanji senator Ferdinand Marcos mlajši se je včeraj javno opravičil za nesrečni dogodek. "Organizatorji ugotavljajo vzrok zastrupitve s hrano in so pripravljeni sodelovati z oblastmi," je sporočil. Ob tem je vsem ponudil pomoč pri okrevanju. Ferdinanda Marcosa so odstavili po uporu državljanov leta 1986. Družina je zbežala v ZDA, kjer je nekdanji diktator umrl leta 1989. Njegova družina se je vrnila v domovino leta 1991.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija