GRAND PRIX EX-TEMPORA PIRAN ITALIJANSKI UMETNICI: Hommage a Kabul

Piran

Mednarodna žirija 61. mednarodnega slikarskega Ex-tempora Piran je najvišjo grand prix podelila italijanski umetnici Miriam Elettri Vaccari za sliko z naslovom Hommage a Kabul. Posebno nagrado Cesare Dell'Acqua je prejel Simon Kastelic za delo z naslovom Upanje#1919, nagrado za najboljše delo mladega avtorja pa je prejela Klavdija Jeršinovec.

Mednarodna strokovna žirija v sestavi Miran Mohar (predsednik), Nemanja Cvijanović in Corinne Mazzoli je izmed 151 oddanih likovnih del za razstavo, ki je postavljena v Mestni galeriji Piran in v Galeriji Monfort v Portorožu, izbrala 91 likovnih del, so sporočili iz Obalnih galerij Piran.

Žirija je med drugim podelila nagrado za otroke do 15. leta, odkupno nagrado za delo na papirju, dve posebni nagradi, dve odkupni nagradi, tri hotelske nagrade in osem velikih odkupnih nagrad.

Žirija je ugotovila zelo skromno udeležbo mladih avtorjev do 35. leta starosti. Nedvomno bo vzpostavitev novega programa Vizualnih umetnosti na Primorski pedagoški akademiji v Kopru v naslednjih letih pripomogla oziroma prepričala večje število študentov likovne umetnosti za sodelovanje na piranski slikarski prireditvi. 

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija