GRADNJA NOVEGA ZD LUCIJA V DRUGI FAZI: Objekt je že dobil uporabno dovoljenje

Piran

Prva faza gradnje novega zdravstvenega doma v Luciji je zaključena, objekt pa je že dobil uporabno dovoljenje.

Prva faza gradnje novega Zdravstvenega doma Piran, ki je vključevala rušitev in novogradnjo obstoječih prostorov v okolici lekarne Lucija, je bila zaključena 25. oktobra. V soboto, 9. novembra, pa je objekt dobil še pravnomočno uporabno dovoljenje, so sporočili s piranske občine. Gradnja zdravstvenega doma, ki se je začela aprila, sedaj prehaja v drugo gradbeno fazo.

Prva gradbena faza je obsegala novogradnjo na zahodnem delu nekdanjega objekta ob Cesti solinarjev, kjer so bile ambulanta družinske medicine, referenčna ambulanta, specialistična ambulanta za diabetike, internistična ambulanta in psihiatrična ambulanta. V prvi fazi gradnje je bilo dokončano še novo parkirišče z več kot 100 dodatnimi parkirnimi mesti, kar zmanjšuje parkirno stisko prebivalcev Lucije. Občina Piran je za omenjena gradbena dela odštela 1.460.000 evrov (brez DDV).

V drugi fazi, kjer dela že potekajo - trenutno gre za rušitev starega objekta - bo zgrajena nadomestna gradnja na območju dosedanjega zdravstvenega doma. Oba objekta bo nato združil nov glavni vhod, vzdolžni atrij pa bo objekt ločil na zahodno krilo in vzhodni nadomestni krili objekta. Dokončan zdravstveni dom bo s površino 2700 kvadratnih metrov za 700 kvadratnih metrov večji od nekdanjega.

Vrednost investicije v nov zdravstveni dom v Luciji, ki bo skoraj nič energijski, je ovrednotena na 4.260.000 evrov (brez DDV). Projekt, ki ga izvajata podjetji Lumar in Grafist, bo Ministrstvo za zdravje financiralo v višini do 200.000 evrov, občina pa bo pridobila še sredstva Eko sklada v višini 1.028.872 evrov. Po časovnem načrtu bo Zdravstveni dom Piran dokončan do julija 2020 oziroma 40 let po odprtju obstoječega, ki je bil zgrajen kot začasni objekt.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija