GRADNJA DRUGEGA TIRA: Edina ponudba za železniške in predorske sisteme znova predraga

Slovenija

Podjetje 2TDK je kot nedopustno zavrnilo edino ponudbo, ki jo je prejelo na ponovljenem razpisu za železniške in predorske sisteme na drugem tiru med Divačo in Koprom. Ponudba konzorcija podjetij z vodilnim partnerjem SŽ - Železniško gradbeno podjetje Ljubljana je bila vredna 207,7 milijona evrov, kar presega zagotovljena sredstva naročnika.

2TDK je ponudbo za železniške in predorske sisteme na drugem tiru zavrnil že drugič. Lani aprila je namreč kot nedopustno ocenil ponudbo konzorcija podjetij s prav tako vodilnim partnerjem SŽ - Železniško gradbeno podjetje Ljubljana (v konzorciju sta bila še Kolektor Koling in YM Construction), ker je vrednost takrat prav tako edine ponudbe pri 198,5 milijona evrov limitirano presegla za več kot 50 milijonov evrov.

2TDK je ob zavrnitvi tokratne ponudbe konzorcija podjetij SŽ - Železniško gradbeno podjetje Ljubljana, Kolektor IGIN, GH Holding in YM Construction navedel, da je pri pregledu ponudbe in analizi cene ugotovil, da presega njegova zagotovljena sredstva. Tokrat sicer višine zagotovljenih finančnih sredstev ni razkril, kar mu omogoča zakon o javnih naročilih.

Zoper odločitev je še možna pritožba.

Na trasi drugega tira med Divačo in Koprom so sicer izvajalci predorskih del presegli mejo skupaj izkopanih 19 kilometrov glavnih in servisnih cevi drugega tira, je pred dnevi objavil 2TDK.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija