GRADBENIH DEL JE ŠE VSAJ ZA ENO LETO: Zgrajenih 8,3 km fekalne kanalizacije od skupnih 25 km (FOTO)

Koper

Pred letom dni so začeli graditi manjkajoči del kanalizacijskega omrežja v Bertokih, Hrvatinih in na Škofijah. Do danes so uredili 8.350 metrov fekalne in 1.655 metrov meteorne kanalizacije. Odprtih je sedem delovišč.

V Hrvatinih so odprta tri delovišča in sicer, v zaselkih Kolomban, Barižoni in Kolombini. Na Škofijah so odprta štiri delovišča in sicer, v zaselkih Druge Škofije in Tretje Škofije. V Bertokih naj bi z deli nadaljevali v kratkem.

Direktor izvajalca del Ginex International, Primož Ule, pravi da je bilo izzivov v zadnjem letu kar nekaj, tako pri dobavi materialov kot pri zagotavljanju zadostnega števila delavcev. Delo je specifično, kot pravi, saj poteka v strnjenem naselju, kot so Škofije, po poljih, med oljčniki in v ozkih ulicah. Zaključek glavnine del je predviden ob koncu leta.

Spomnimo, koprska in ankaranska občina bosta na območju Hrvatinov, Škofij in Bertokov zgradili 25 km fekalne in nekaj manj kot 4 km meteorne kanalizacije, 14 črpališč in del nadomestnega vodovoda. Projekt je vreden 15,8 milijona evrov. S tem bo ukinjenih 378 greznic in 81 malih komunalnih čistilnih naprav.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija