GOSTINSTVO IN TURIZEM KOREN: Košček raja v senci gradu ob prelestni reki Krki

Slovenija

Na idilični lokaciji, tik ob reki Krki in pod gradom Žužemberk, leži Gostinstvo in turizem Koren, prva uradno odprta turistična kmetija na Dolenjskem, saj njihova tradicija sega v leto 1991. Leta 2008 so svojo ponudbo obogatili, se preoblikovali v gostišče, ki se danes ponaša s ponudbo tradicionalnih slovenskih jedi, prenočišč in plažo ob reki Krki.

Gostišče Koren je uspešna družinska zgodba. Z gostinsko-turistično dejavnostjo na idilični lokaciji ob reki Krki v Žužemberku sta se sprva začela ukvarjati stara starša Jožica in Miro Koren, kmalu sta vajeti turistične kmetije prevzela hči Jožica z možem Zoranom, danes pa v gostišču dela vsa družina – poleg prej omenjenih staršev še vse tri hčere, Maša, Maruša in Tjaša.

Poudarek na tradicionalnih jedeh

Njihova ponudba v večini obsega tradicionalne slovenske jedi, specialitete kot so domači skutni štruklji, suhokranjski žlikrofi in dimljene postrvi.

Nudijo tudi prenočišča, šest sob in en apartma, poleg gostišča pa se nahaja še prostor za avtodome. Posebnost gostišča je neposredna bližina plaže ob reki Krki, kjer gosti lahko brezplačno najamejo ležalnike, senčnike in različne športne rekvizite ter kanu in sup desko.

Kot pravi Maruša Škoda, k njim radi zahajajo gosti tako z Obale kot drugih primorskih krajev in vse Slovenije, pa tudi tujci. Med njimi prevladujejo Nemci, Avstrijci, Italijani in Čehi. "Svojo ponudbo prilagajamo gostom," še dodaja gostinka, poleg slovenske tradicionalne hrane so namreč v Gostišču Koren na voljo tudi pizze in druga kosila. Vsakodnevne aktivnosti pridno beležijo na svoji Facebook strani.

Če vas mika pobeg od primorske vročine, nimate ideje, kam bi peljali svoje najdražje, iščite prostor za oddih, druženje, odlično pojedino ali rekreacijo, za več informacij ali rezervacije lahko pokličite na 031 430 645 ali jim pišete na info@turizem-koren.com.

Deli novico:

Justino |  10 .08. 2018 ob  10: 49
Res je luštno,toda denarnica hitro shujša.