GOSTINCI V PIRANU ZASKRBLJENI ZARADI VLOMOV: Želijo si sklic varnostnega sosveta

Piran

Skupina za varen in prijazen Piran zbira podpise pod peticijo, s katero opozarjajo na vse nevarnejši Piran v nočnem času. Kot pišejo Primorske novice, se v skupini združujejo lastniki in najemniki poslovnih prostorov v mestu, skupaj s krajevno skupnostjo pa zahtevajo sklic varnostnega sosveta. Na dogajanje se je, sicer v svojem slogu, odzval tudi piranski župan Đenio Zadković.

"Piran se je v zadnjih letih, predvsem v zimskem času zelo spremenil. Število prebivalcev se vztrajno manjša in v nočnih urah vse bolj spominja na mesto duhov. Kako ustaviti odseljevanje aktivnih prebivalcev, predvsem mladih družin, je ključno vprašanje za Občino Piran in tesno povezano s samo varnostjo v mestu. Z malce truda in sodelovanja med javnimi ustanovami, društvi, občino in nami, bi se lahko popestrilo družabno in kulturno življenje v mestu tudi izven turistične sezone," je na družbenem omrežju Facebook opozoril piranski gostinec in pobudnik številnih kulturnih prireditev v mestu, Dušan Mrdaković.

Kot je zapisal minulo sredo, ga je presenetila ignoranca Občine Piran na izpostavljeno problematiko. "Iz prejetega razumem, da se nihče s tem ni ukvarjal, oziroma je lagodno prepustil poslovni sekretarki, naj o tem obvesti policijo. S policijo mi sodelujemo že ves čas," poudarja. Ob tem je opozoril, da so povzročitelji kaznivih dejanj bolj ali manj znani in so vključeni v občinske programe na področju sociale (zavetišča) in zdravstva (metadonski program). "Če bi se angažirale vse službe v občini, bi morda našli rešitve za nastalo situacijo. Gotovo bi se v določeni meri lahko vključila tudi mestna redarska služba," je pozval.

Piranski župan Đenio Zadković pa se je na dogajanje v četrtek odzval v svojem slogu. V Facebook skupino Gibanje za Portorož je namreč zapisal: "Uh, kakšen ignorant je tale novi piranski župan. Neverjetno, sploh mu ni mar, da tako pogosto vlamljajo v lokale. Sam' d'nar vleče."

Kot poročajo Primorske novice, so se minuli teden sicer pobudniki peticije zbrali na kolegiju župana, kjer jih je sprejel podžupan Karlo Radovac. Ugotovili so, da redarji svojo delovni čas zaključijo ob 22. uri, začnejo pa ob 7, medtem ko je PP Piran kadrovsko podhranjena, kar so potrdili tudi na koprski policijski upravi. Zato so na župana naslovili pobudo, naj v bližnji prihodnosti skliče varnostni sosvet.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija