GORSKI REŠEVALCI DOPOLDNE NISO IMELI PREDAHA! Intervencije, tudi na Primorskem, so se kar vrstile

Kronika

Gorski reševalci so danes resnično imeli polne roke dela. Med 8. in 14. uro so sodeč po poročanju uprave za zaščito in reševanje intervenirali kar osemkrat.

Fotografiji sta simbolični.

Ob 8.27 je na poti od Slemena proti Smrekovcu v občini Šoštanj osebo med nabiranjem borovnic obšla huda slabost. Zaradi oddaljenosti lokacije in slabega signala mobilne telefonije so bili aktivirani celjski gorski reševalci, prostovoljni gasilci in policisti, ki so najprej poskusili locirati osebo, nato pa je bil aktiviran še helikopter Slovenske vojske v spremstvu dežurne ekipe Gorske reševalne službe Brnik. Oseba je bila najdena, nakar so jo s pomočjo vitla naložili v helikopter in prepeljali v Velenje, od tam pa je bila z reševalnim vozilom prepeljana celjsko bolnišnico.

Ob 9.52 je na planinski poti na Skuto v občini Kamnik zdrsnila planinka in si ob padcu poškodovala glavo. Posredovali so kamniški gorski reševalci in helikopter v spremstvu dežurne ekipe za posredovanje v gorah z Brnika. Poškodovanko so oskrbeli, z uporabo vitla dvignili v helikopter in jo prepeljali v UKC Ljubljana.

Ob 10.15 se je na Košutnikovem Turnu v občini Tržič zaplezala in poškodovala planinka. Lokalni gorski reševalci so jo izvlekli iz grape in jo pripravili za transport z helikopterjem, ki jo je prepeljal v Splošno bolnišnico Jesenice.

Ob 11.59 je na Prešernovi koči Završnica v občini Žirovnica planinko obšla slabost. Tudi ona je bila s helikopterjem prepeljana v jeseniško bolnišnico.

Ob 12.10 je planincu na poti proti Staničevem domu v občini Kranjska Gora kamen poškodoval nogo. Posredovali so reševalci GRS Mojstrana, vojaški helikopter pa je poškodovanca prepeljal v jeseniško bolnišnico.

Ob 12.24 so gorski reševalci znova intervenirali v Krajnski Gori, natančneje v Tamarju pri Ratečah, kjer je pohodnika obšla slabost. Tudi on je bil odpeljan v jeseniško bolnišnico.

Ob 13.12 si je pri Šumnikovem vodnem gaju v Lepeni, v občini Bovec, pohodnica zlomila gleženj. Reševalci GRS Bovec so jo oskrbeli in prenesli do ceste ter predali reševalcem iz Tolmina.

Ob 13.32 je na Ledinah v občini Jezersko planinko obšla slabost. Po posredovanju gorskih reševalcev je bila odpeljana v jeseniško bolnišnico, piše na spletni strani uprave za zaščito in reševanje.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija