GORIVA PRIMANJKOVALO TUDI NA OBALI: So pa podražitve sprožile val solidarnosti med domačini (VIDEO)

Koper

V Kopru in v drugih mestih na Obali danes ni bilo pogonskih goriv. Domačini so se organizirali ter na družbenih omrežjih izmenjujejo informacije, kje in katera goriva so še vedno na voljo na bencinskih servisih. 

Napoved premierja Roberta Goloba o torkovi podražitvi bencina in dizla je dobesedno povzročila paniko v Slovenski Istri. Zaradi desetih evrov prihranka pri polnem tanku, so se domačini organizirali pri iskaju redkih črpalk, kjer so pogonska goriva še vedno na zalogi. Na Petrolovem bencinskem servisu na Kolodvorski cesti danes, razen najdražjega bencina, drugih pogonskih goriv ni bilo.

V prispevku si lahko ogledate izjave obiskovalcev, ki so hoteli dotočiti rezervoar, a so ostali "praznih rok".

Obiskovalce Petrola, ki jim danes ni uspelo tankati po še dokaj ugodnih cenah, aktualna situacija spominja na leto 1982, ko je Jugoslavija uvedla bone za nakup pogonskih goriv.

Družbo OMV smo prosili za izjavo in dovoljenje, da posnamemo njihove bencinske servise, a so našo prošnjo zavrnili. Pisno so nam odgovorili, da zaradi povečanega povpraševanja, ki ga je sprožila napovedana podražitev, ne zmorejo pripeljati zadostnih količin goriva iz skladišč na prodajna mesta.So pa podražitve sprožile val solidarnosti med državljani. Že od včeraj si občani na družbenih omrežjih izmenjujejo informacije o tem, kje in katera goriva so še vedno na voljo v istrskih bencinskih servisih.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
kokodek |  21 .06. 2022 ob  17: 46
in to je konkurenca na slovenski način,haha
kokodek |  21 .06. 2022 ob  17: 44
haha, ta kapitalizem ni prijazen ljudem
zoran13 |  20 .06. 2022 ob  22: 58
OLIGOPOLNI MONOPOLI

Ob evforiji, ki je nastala danes, sem bil danes primoran kupiti edino preostalo gorivo Q MAX 100 na Petrolu v Kopru na Kolodvorski cesti za neverjetnih 2,218 €/liter, kar je bilo najvišja cena za benzin v življenju. Ko sem vprašal, zakaj so ostale ročke blokirane in opremljene z napisi, da bencina in nafte ni, je bil odgovor prodajalca, da bencina pač niso dostavili. Regulacija dveh največjih trgovcev je malodane smešna, saj šae vedno kujejo velike dobičke in še večje bodo. Vrste in kolone na bencinskih servisih ob zavedanju, da je bil Istrabenz lastnih skorajda vseh črpalk, pa so se vodilni, skupaj z Igorjem Bavčarjem, odločiti prodati vse bencinske servise OMVju. Saj se je danes dobro videlo na cestah in avtocestah, koliko cistern je bilo vsepovsod. Kaj bi šele bilo, da bi bila vojna. neskončne kolone in obupani ljudje, ki morajo ali so na poti. Vse takšno obnašanje, kljub jasno deklariranim in javno objavljenim cenam, ki so veljale na danapnji dan, bi morali kaznovati. Verjemite in namesto kaznovati ponudnike goriv, so kaznovali potrošnike in še naprej nas bodo kaznovali.
varstvo-konkurence.si/pageuploads/Novice/Porocilo_o_raziskavi_trga_pogonskih_goriv__nezaupna_.pdf