Gorica v polfinalu slovenskega pokala

Goriška

Nogometaši Gorice so se uvrstili v polfinale slovenskega pokala, potem ko so zabeležili zmago tudi na povratni tekmi četrtfinala. Gorica je doma ugnala Aluminij s 3:1.

Gorica, ki je proti Aluminiju prvo tekmo dobila z 1:0, je vse dvome o skupnem zmagovalcu rešila že v prvem polčasu. Dobila ga je s 3:1, čeprav so gosti izid izenačili.

V polfinalu tudi Rudar in Maribor

Rudar je na Areni Petrol branil zmago s 4:0. Celjani so bili v prvem polčasu nevarnejši, v 56. minuti jih je Miha Zajc tudi povedel v vodstvo, Matic Žitko je zadel še prečko. Ko pa je Dalibor Radujko v 71. minuti izenačil na 1:1 je splahnelo še malo upanja za senzacijo. Gostitelji so popustili, gosti pa dosegli še dva gola, Rajko Rotman je bil natančen v 75. minuti, Radujko je svoj drugi gol dosegel v 89. minuti. Olimpija in Domžale bosta povratno tekmo odigrala 6. novembra, prestavljeni pa sta tudi tekmi četrtfinala, v katerem se bosta srečala Šenčur in Maribor.

Slednji je danes dobil zaostalo tekmo osmine finala proti Kalcer Radomljam. A se je za to kar dolgo mučil. Z golom Gorana Cvijanovića je v prvem polčasu povedel, toda domači so prek Janeza Zavrla izid izenačili. Branilce naslova je v zadnjem delu tekme rešil Jean-Philippe Mendy, ki je od 78. minute naprej dosegel tri gole.