Gorica s petardo do treh točk v Kranju

Goriška

Tekmo 19. kroga v Kranju med vselej neugodnim Triglavom in Gorico je zaznamovala najvišja goriška zmaga v tej sezoni. Triglav je padel s 5 : 1, vendar velja poudariti, da je bila pot do zmage vse prej kot lahka in da so v veliki meri odločile katastrofalne posamične napake domačih igralcev.

Po dveh gostovanjih imajo nogometaši Gorice poln izkupiček, niz treh zaporednih gostovanj in s tem tudi jesenski del sezone pa bodo varovanci Luigija Apollonija sklenili v soboto v Novem mestu, ko se bodo ob 13. uri pomerili s Krko, ki je Gorici na dosedanjih dveh dvobojih v prvi polovici prvenstva že odščipnila pet točk.

Že v 3. minuti je Massimo Coda izkoristil kardinalno napako domačega centralnega branilca, ki mu je odprla avtocesto proti golu domačih, kjer je mojstrsko obšel vratarja Curanovića in zadel prazno mrežo za vodstvo Gorice z 1 : 0. Domači so poskušali odgovoriti preko temnopoltega vezista Kongnyuya, vendar je slednji streljal mimo vrat. Precej nevarnejši je bil kmalu zatem siloviti poskus Bernarda Stjepanovića z velike razdalje, ko je vratar Cordaz žogo izboksal iz kazenskega prostora. Dokaj grobo igro v prvem polčasu so zaznamovali številni prekrški, kjer velja izpostaviti rumeni karton Gianvita Misurace, ki je že njegov četrti v sezoni, kar pomeni, da na zadnji tekmi letošnjega jesenskega dela prvenstva v Novem mestu goriški ofenzivni vezist ne bo imel pravice nastopa. V 39. minuti pa je Massimo Coda še drugič na tekmi kaznoval domačine in po podaji Misurace žogo lepo sprejel ter se elegantno otresel svojega čuvaja in iz bližine matiral nemočnega Curanovića. To je bil tudi izid prvega polčasa.

Triglav grešil, Gorica zadevala

V nadaljevanju so domačini sicer bolje začeli, a kratkotrajne pobude niso znali izkoristiti. Predvsem v 50. minuti je Triglav prek napadalca Mustafe Nukića zapravil lepo priložnost, da se vrne v igro, a je njegov strel za las zlezel mimo desne vratnice goriškega gola. Nato pa je svoje naredila velika nezbranost v taboru domačih, ki so botrovale številnim napakam. Eno takšnih si je v 57. minuti privoščil domači čuvaj mreže, ki je slabo posredoval ob prostem strelu Gianluce Lapadule in žogo le kratko odbil, a le na noge rezervistu Danieleju Bazzoffii, ki je slabo minuto prej vstopil v igro namesto vnovič razigranega Saše Aleksandra Živa in brez večjih težav žogo pospravil v nebranjeno mrežo Triglava ter tudi dokončno razrešil vse dvome o zmagovalcu.

Nedolgo zatem je Gianvito Misuraca dobro predstavo kronal še s svojim šestim letošnjim zadetkom, potem ko je izkoristil darilo domačega branilca, ki je nespretno izbijal žogo in jo dobesedno serviral na pladnju nogometašu iz Sicilije, ki mu v dvoboju "ena na ena" z domačim vratarjem ni bilo težko zadeti. Domačinom je nato vendarle uspelo zabiti častni zadetek, potem ko je po podaji s kota Vlada Šmita nekoliko statično obrambo Gorice prehitel Lamin Diallo in s strelom z glavo premagal nemočnega Cordaza. Kljub temu pa je le nekaj minut zatem piko na i zanesljivi zmagi Gorice s svojim drugim zadetkom na tekmi in četrtim v sezoni postavil Bazzoffia, ki je z volejem zadel po lepem predložku novinca Nabila Taiderja, ki je še drugič zapored dobil priložnost s klopi in prikazal zelo solidno igro.

Na vrhu spet tesno

Zmaga v Kranju je še toliko pomembnejša, ker je po razpletu tekem na ostalih igriščih (domač poraz Maribora z Zavrčem ter zmagi Kopra in Rudarja) lestvica pri vrhu znova občutno zožena, Novogoričani pa za vodilnimi Koprčani zaostajajo le za štiri točke, za aktualnimi prvaki iz Maribora, ki imajo sicer tekmo manj, pa znova le za tri točke. Zavrč na tretjem mestu Gorici še naprej beži za točko.