GORAN DRAGIČ OSTAJA NA FLORIDI: "Tu je naš dom" (VIDEO)

Svet

Slovenski košarkar Goran Dragić čas epidemije koronavirusa preživlja z družino v Miamiju na Floridi. Nekdanji slovenski kapetan je v pogovoru, objavljenem na portalu ameriške mreže ESPN, dejal, da ne razmišlja o tem, da bi se v času epidemije vrnil v Slovenijo. Če bo to zahteval spremenjeni koledar lige NBA, letos sploh ne bo šel v Slovenijo.

Dragić je z ženo in otrokoma v Miamiju in sredi pandemije koronavirusa ne načrtuje odhoda v Slovenijo. Njegovi starši so pred kratkim bili pri njem na Floridi, a so zapustili Miami, da so se vrnili domov.

"Pred tremi dnevi sta odletela domov, ker sta morala - vlada je rekla, da se morajo vsi slovenski državljani vrniti," je dejal organizator igre pri Miami Heat Dragić v pogovoru za ameriško tiskovno agencijo AP. Ob tem je pojasnil, da sta morala na poletu v Slovenijo, na skoraj pol praznem letalu, nositi maski in rokavice.

"Sam sem v popolnoma drugačni situaciji. Tukaj je moj dom. V Ameriki imamo zdravstveno zavarovanje in tukaj je naš dom, zato bomo ostali tukaj," je povedal Dragić.

Dragić in njegova družina so spoznali pandemijo iz prve roke. V Miamiju je tudi njegov stric, ki prebiva v Združenih državah Amerike, ker se ne more vrniti v rodno Srbijo. Dragič je dejal, da je ta država v bistvu zaprla svoje meje zaradi zdravstvenih razlogov. Dragićev brat Zoran, tudi vrhunski košarkar, je bil med igranjem v Španiji v karanteni, nato se je pred kratkim vrnil v Slovenijo in je spet pod karanteno, kjer ne ne sme zapustiti svoje hotelske sobe.

"Tam je res nora situacija," je dejal Dragić in podrobno opisal, kaj je njegov brat preživel v Španiji - eni najtežje prizadetih držav, z več kot 94.000 potrjenimi primeri virusa in več kot 8000 smrtnih primerov, pripisanih virusu. Slovenija je do torka potrdila 802 primerov s 15 smrtnimi primeri, navaja ESPN.

V Miamiju pa se Dragić trudi ohranjati občutek normalnosti. Sodeluje v vsakodnevnih vadbah ekipe s pomočjo aplikacije Zoom, večinoma zjutraj, pri čemer mu pogosto pomagata kondicijski trener in trener za moč Eric Foran in pomočnik trenerja Heat Chris Quinn. "Trudimo se vaditi skupaj, a v osamitvi," je dejal Dragić.

View this post on Instagram

Soccer time #stayhome

A post shared by Goran Dragic (@the_1_dragon) on

Dragić se tudi sam ločeno posveča treningom, v svojem domu ob obali in skuša ostati v dobri kondiciji. Upa, da se bo nadaljevala trenutno prekinjena sezona severnoameriške lige NBA. Pričakuje, da bodo odigrali vsaj nekaj tekem rednega dela, preden bodo lahko odigrali končnico.

"Tečem po hiši. Želim biti v dobri telesni pripravljenosti," ohranja pozitivne misli Dragić.

Dragić je v tej sezoni za Heat v povprečju dosegal 16,1 točke in 5,1 podaje, s klopi pa je nastopil na vseh, razen eni od svojih 54 tekem.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija