Google v nakup britanskega podjetja za umetno inteligenco

Tehnologija

Ameriški spletni velikan Google je napovedal nakup britanskega startup podjetja Deepmind, ki se ukvarja z razvojem algoritmov za umetno inteligenco. Cene nakupa pri Googlu niso razkrili, neuradno pa naj bi se gibala med 400 in 500 milijoni ameriških dolarjev.

Deepmind je specializirano za algoritme pri spletni prodaji in računalniških igrah, ukvarja pa se tudi s področjem strojnega učenja. Med ustanovitelji podjetja je 37-letni nevroznanstvenik in nekdanji šahovski prvak Demis Hassabis.

Velika tehnološka podjetja, kot so Google, Facebook, IBM in Yahoo, si v zadnjem času vse bolj ozirajo na področje umetne inteligence. Ta z uporabo naprednih algoritmov računalnikom omogoča, da pri reševanju določenih problemov posnemajo človeško razmišljanje in se sproti učijo.

IBM že več let razvija superračunalniški sistem Watson, Facebook je skupaj z newyorško univerzo decembra lani odprl center za raziskovanje umetne inteligence, Google pa pred kratkim kupil podjetje Boston Dynamics, ki se ukvarja z robotiko in tesno sodeluje z ameriško vojsko.

Deli novico:

iam |  27 .01. 2014 ob  18: 40
lepo