GOLOB RAZKRIL SVOJE DOHODKE: Približno 439 tisoč evrov bruto, 214 tisoč neto

Slovenija

Predsednik Gibanja Svoboda in nekdanji predsednik uprave Gen-I Robert Golob je danes pred medije stopil z dokazom o njegovih dohodkih ter se tako odzval na objave v medijih in pritiske političnih tekmecev, naj to razkrije. "Tukaj je konkreten dokaz, ki jasno pove, da se vsi moji prihodki v letu 2020 popolnoma ujemajo ne samo s pogodbo, ampak tudi z vsemi podatki, ki so bili že razkriti," je ob tem dejal. In koliko je zaslužil?

Golob je pred novinarje stopil z davčnim izpisom za leto 2020. Na položaju predsednika uprave Gen-I je takrat zaslužil skoraj 439 tisoč evrov bruto, kar pomeni 214 tisoč evrov neto oz. povprečno približno 18.000 evrov neto na mesec. Skupaj je v tem letu imel 433 tisoč evrov obdavčljivih dohodkov, kaže izpis Fursa, razliko pa je Golob pojasnil z odvedeno akontacijo dohodnine.

Kot je dejal, nič od tega danes ni novega in gre za konkreten dokaz, da se popolnoma vsi njegovi prihodki ujemajo ne samo s pogodbo, ampak tudi z vsemi podatki, ki so bili že razkriti.

"Če ste pričakovali, da sem kaj skrival, nisem, ker tega ne skrivam že 15 let in tudi danes ne bom začel. Dokumente boste dobili in boste lahko z njimi prosto razpolagali," je ob tem povedal in dodal, da je vse prihodke vedno dobil v Sloveniji, v tujini pa nikoli ni imel nobenega podjetja.  

Poleg tega je pokazal tudi izpis pogodbe, kjer so navedeni podatki njegove plače. "Videli boste, da je plača 11.950 bruto, kot sem vedno govoril, ali 7.000 neto."

Prejel je 75 tisoč evrov neto fiksnega dela, gibljivi del pa je znašal 10.359 evrov neto, je razvidno iz letnega poročila Gen-I. Prejel je še nekaj manj kot 115 tisoč evrov nagrade za uspešnost in 12.127 evrov drugih prejemkov.

Glede odmere dohodnine pa je rekel, da je ne bo pokazal, ker so tam razkriti podatki o njegovih družinskih članih, je pa pripravljen to storiti, če se zakrije podatke otrok.

Na vprašanje, zakaj ni izpisa o dohodkih pokazal že prej, pa Golob odgovarja, da ne dovoli, da "policijski minister diktira, katere podatke moram posredovati medijem ali komurkoli drugemu". Hkrati zatrjuje, da ničesar ne skriva in da verjame, da živimo v demokratični državi, kjer velja pravo, in ne v policijski državi.

Ob izjavi gospodarskega ministra Zdravka Počivalška, ki je za Planet TV dejal, da so na ministrstvu ugotovili določene kršitve v Gen-I glede usklajevanja prejemkov vodilnih z Lahovnikovim zakonom, pa je Golob danes dejal, da je ministrstvo po njegovih informacijah odločbo o prekršku izdalo takratnemu predsedniku skupščine družbe Gen-I Martinu Novšaku, ker da ni poročal o pogodbah, sklenjenih po 17. maju 2021.

Zavrnil je tudi očitke, da naj bi zahteval provizijo pri Istrabenzovih načrtih za izgradnjo hidroelektrarne na reki Neretvi.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
štupido |  16 .04. 2022 ob  08: 35
Z borisom johnsonom na teden mode v milano predstavit novo modo fensi klošarjev
Pjero Panin |  15 .04. 2022 ob  16: 29
Ne bo dobu dovolj glasov..ok ko smo imeli ukrepe je imelo smisu govorit o svobodi,padle so maske in ga je povozilo vojne je konec,z frizuro od Franceta Preserna svoboda dobi cisto drugi pomen,zdej kaze se na svojo placo...
Malenkosti ga bodo pokopale
anton |  15 .04. 2022 ob  08: 49
... s tako visokimi prihodki je lahko zagovarjati, da je potrebno obdavčiti bolj premožne, ki imajo veliko nepremičnino v kateri lahko živi več genaracij (babica, otroci z družinami ...)... razlika je le v tem, da so si nepremičnino nekateri zgradili z odrekanjem, dolgoročnimi krediti, ki jih še sedaj odplačujejo, dosti ur lastnoročnega dela ... žal bodo nepremičnino primorani prodati, ker ne bodo imeli sredstev za plačilo višjih davkov, če bo zakon, ki ga zagovarjajo nekatere stranke sprejet ...
štupido |  14 .04. 2022 ob  23: 59
Ha ! jaz pa sem mislil, da nima denarja za frizerko.
Pjero Shriba |  14 .04. 2022 ob  21: 41
Kot je povedal Golob, je njegova osnovna plača 6.000 €.
Z nagradami pa 18.000, torej še dve plači zraven.
Sklepam, da je tako bilo vsa leta vodenja GEN-i.
Do penzije sem delal v nekem tujem privatnem podjetju.
Tam smo tudi dobivali nagrade, če smo bili posebno pridni.
Pero nagrade smo dobivali vsi z direktorjem vred OBČASNO ! in ne deset in več let ob vsaki plači.
Lahko je biti uspešen v državni firmi, kjer je prodaja zakonsko regulirana, obvezna in monopolizirana.
Bayliner |  14 .04. 2022 ob  21: 28
Eh, koliko je bogatejših v SLO, pa nobenega ne zanima. Čuden je ta svet, res ......
Olgo Franco |  14 .04. 2022 ob  18: 21
Sirotinja… ni kaj dodati….