GOLOB BI BIL RAD DEL STRANKE Z.DEJ: Nagrado GEN-I bo podaril v humanitarne namene

Slovenija

Na današnji novinarski konferenci družbe Gen-I je nekdanji predsednik uprave Robert Golob potrdil, da bo kandidiral na sredinem kongresu stranke Z.Dej. Drugih podrobnosti ni želel razkrivati.

Foto: Tamino Petelinšek/STA

Golob je na novinarski konferenci pojasnil, da je današnjo novinarsko konferenco sklicalo podjetje Gen-I, zato na njej ni želel govoriti o svoji "novi poti" oziroma politiki.

Kljub temu se pričakovano novinarskim vprašanjem o tem ni mogel izogniti. Tako je vendarle razkril, da bo v sredo kandidiral na kongresu stranke Z.Dej nekdanjega okoljskega ministra Jureta Lebna. "Menda je mesto prazno, to je čar dogodivščine," je dejal Golob.

Vse ostalo bodo na kongresu najprej slišali člani stranke Z.Dej, je povedal, saj da je to edino pošteno. "To je spoštovanje, da ne izvedo preko medijev, samo tako bom lahko jaz od njih pričakoval spoštovanje," je pojasnil. Dodal je, da je to ključna razlika med politiki, ki se radi pohvalijo s tem, kaj bodo storili, in med "nami iz realnega sveta, ki se raje pohvalimo s tistim, kar smo uspeli narediti in deliti z drugimi".

Foto: Tamino Petelinšek/STA

Že v svoji predstavitvi je sicer večkrat namignil, da bodo napake v državi "odpravili aprila". Kot usmeritev svojega delovanja v politiki je navedel zeleno in digitalno ter vlaganje v ljudi. Meni, da je treba spremeniti politično kulturo v državi, saj brez spremembe politične kulture ne more biti spremembe v državi. "Jeza in strah vodita samo v pogubo, to velja tako za posameznika in tudi za državo," je dejal Golob.

Dejal je tudi, da bo njegova naslednja služba najbrž v parlamentu, a dodal, da o tem ne odloča sam.

Gen-I lani rekordno, Golob umaknil soglasje za vodenje Gen-I

Podjetje Gen-I je lani ustvarilo 3,4 milijarde evrov prihodkov in 71 milijonov evrov dobička, je danes povedal bivši predsednik uprave Golob. Ob tem je naznanil, da je umaknil svoje soglasje za vodenje Gen-I in da v upravi Gen-I ne bo več sedel.

Golobu sicer ob krepkem povečanju prihodkov in štirikratnem povečanju dobička za lani pripada tudi nagrada. "Tudi jaz sem po svoji pogodbi upravičen do nagrade. Kakšna ta bo, se danes še ne ve, to je odvisno od lastnikov, revizorja in skupščine, ki bo junija, ko bo stanje v državi bistveno drugačni kot zdaj," je dejal Golob.

Ker Golob ne želi, da bi kdo mislil, da lahko s kakšnega položaja vpliva na višino nagrade, se je odločil, da jo bo v celoti podaril humanitarnim organizacijam. "Višja kot bo nagrada, bolj bom srečen," je poudaril in pojasnil, da jo bo razpršil med devet humanitarnih organizacij iz vse Slovenije.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Pjero Shriba |  24 .01. 2022 ob  14: 56
Nekoč nas je poneumljal en sam LDS.
Danes pa imamo celo paleto malih ldsčkov vsak s svojo unikatno vizijo svetle bodočnosti.

vseved |  24 .01. 2022 ob  14: 33
-1
Janša je lahko zadovoljen, ker je zmagovalec naslednjih volitev. Na levici se bodo poklali ker so nesposobni stopit skupaj.
Pjero Shriba |  24 .01. 2022 ob  14: 24
Janševa vlada je skrajno desničarska vlada z veliko simpatij do režimov iz prejšnjega stoletja.
Golob je menežer, ki je prej aktivno deloval v LDS-u.
Veliko menežerjev prihaja ravno is Ldsa.
Nekateri so tudi zasluženo v zaporu.
Kaj je tu novega ?
Popolnoma nič. Vedno imamo opravka z nostalgiki domobranstva in derivati LDS-a.
Oboji pa prihajajo iz zveze komunistov.
Bellla roba.