GOJENJE MARIHUANE ZA OSEBNO RABO: V Italiji odslej dovoljeno

Svet

Gojenje marihuane doma v manjših količinah za osebno rabo v Italiji poslej ne bo več kaznivo dejanje. Italijansko vrhovno sodišče je sprejelo ustrezno odločitev tik pred božičem, poročanje današnjih italijanskih medijev povzema nemška tiskovna agencija dpa.

V preteklosti so italijanska sodišča pogosto razsojala drugače. Politiki italijanskega levega tabora in Gibanja pet zvezd so v odzivu odločitev vrhovnega sodišča pozdravili.

RUSKI PIANIST O INCIDENTU NA MEJNEM PREHODU: "Bilo je zabavno, a na začetku tudi strašljivo"

Po lažnem preplahu, ki ga je na mejnem prehodu Obrežje danes sprožil sumljiv predmet, se je na družbenem omrežju Facebook oglasil 'krivec' - priznan ruski pianist Andrey Gugnin. "Bilo je zabavno, a na začetku tudi strašljivo," je svoj zapis pričel Moskovčan. Andrey Gugnin "Zadržali so me na meji med Slovenijo in Hrvaško.

Po poročanju italijanskega časnika Corriere della Sera je v Italiji 6,2 milijona uporabnikov marihuane. Večina je stara od 15 do 34 let, med njimi prevladujejo moški.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Občan |  28 .12. 2019 ob  13: 20
Od "novinarjev" ki povzemajo tuje novice, bi pričakoval vsaj podatek, ali je v Italiji gojenje marihuane doma za lastno uporabo še vedno smatrano za prekršek. Če nekaj ni kaznivo dejanje in je prekšek, to še vedno ne pomeni, da je dovoljeno... Kot zanimivost samo podatek, da gojenje manjše količine marihuane za lastno uporabo doma tudi v Sloveniji ni kaznivo dejanje, ampak "le" prekršek. Dovoljeno pa ni, predvidevam da je tako tudi v Italiji...