GLOBA, DA TE KAP: Toliko bo moral plačati Pique za vožnjo brez vozniškega dovoljenja

Svet

Nogometaš Barcelone Gerard Pique je dobil 48.000 evrov globe, ker je vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja, je odločilo špansko sodišče. Enaintridesetletnik, ki je avgusta objavil konec nastopov za špansko reprezentanco, je odločitev sprejel, mimo novinarjev pa je šel potem "smejoč in brez besed", poroča francoska agencija AFP.

Piqueja je policija ustavila med rutinskim pregledom avgusta v Barceloni in ugotovila, da v njegovem vozniškem dovoljenju ni nobene točke. Španska dovoljenja namreč vsebujejo določeno število točk, ki jih zmanjšujejo glede na stopnjo prekrška, storjenega med vožnjo. V primeru, da voznik ostane brez točk, je njegovo dovoljenje suspendirano za šest mesecev ter ga voznik ponovno dobi, če pred tem opravi tečaj vozniških pravil.

Slednjega pa Pique ni opravil, sicer bi bilo njegovo dovoljenje veljavno že junija letos, poroča AFP. Leta 2015 je že dobil 10.500 evrov kazni, ker je žalil dva policista, ki sta mu izročala kazen, ker je parkiral na mestu, kjer to ni dovoljeno.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija